Kipschotel met een krokant korstje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak de en de schoon en verdeel ze in roosjes.
  2. Stoof de 10 minuten in kokend water met met het deksel op de pan.
  3. Voeg de na 5 minuten toe.
  4. Giet de en de af en bewaar het kookvocht.
  5. Maak de droog en snijd hem in stukken.
  6. Pel en sipper de .
  7. Was de peterselie en knip fijn op een paar takjes na.
  8. Braad de goudbruin in de hete .
  9. Breng op smaak met en en haal uit de pan.
  10. Fruit de in het hete braadvet.
  11. Voeg ca. 375 milliliter kookvocht van de groenten, de en het poeder voor de champignoncrème soep toe.
  12. Breng de saus aan de kook en laat hem ca. 5 minuten pruttelen.
  13. Haal de pan van het vuur, breng de saus op smaak met en en roer de peterselie erdoor.
  14. Vet een vlakke ovenschaal in met .
  15. Verdeel de , de en de over de ovenschaal.
  16. Giet de champignonsaus eroverheen.
  17. Gratineer de ovenschotel ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  18. Rooster de in een broodrooster.
  19. Verwijder de korstjes en verbrokkel het brood, kneed de stukjes brood met 2 eetlepels tot brokjes.
  20. Verdeel de brokjes na ca. 10 minuten over de ovenschotel en bak hem verder af.
  21. Garneer de ovenschotel met de overige peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
252 kcal
12%1008 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipschotel met een krokant korstje