MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Hamlappen uit de oven

Hamlappen uit de oven recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de hamlappen in stukjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Verkruimel het witbrood. Wrijf het vlees in met zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de uien (van de hutspot) 5 minuten zachtjes mee. Voeg de helft van de tijm toe en schenk de bouillon erbij. Laat het vlees 20 minuten zachtjes stoven. Kook de wortelen (van de hutspot) en aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Giet het geheel af en stamp het fijn. Roer het met de melk, 10 gram boter en de rest van de tijm tot een puree. Breng het op smaak met zout. Schep de ontbijtkoekstukjes door het vlees en laat het vocht binden. Schep het vlees met de saus in een ovenschaal en verdeel de hitspot erover. Smelt de rest van de boter en schep het door het broodkruim. Bestrooi de hutspot met het broodkruim. Zet de schotel afgedekt tot gebruik in de ijskast. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 1 uur bruin en gaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit hamlappen uit de oven recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /