Groentetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in met .
  3. Doe de in een kom en snijd de er in stukjes bij.
  4. Meng het met , 3 eetlepels water, 1 eetlepel Franse en de goed door elkaar tot een soepel deeg.
  5. Laat het deeg in plasticfolie 15 minuten in de ijskast rusten.
  6. Bestuif een werkvlak met en rol het deeg uit ter grootte van de springvorm.
  7. Bekleed de bodem en halverwege de rand met het deeg.
  8. Verdeel de over de bodem.
  9. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
  10. Snijd de in plakjes.
  11. Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in repen.
  12. Verdeel de tomaten met de bolle kant nar boven met de en over de bodem.
  13. Snijd de in stukjes en verdeel het over de groenten.
  14. Bestrooi het gerecht met de rest van de en en besprenkel het ruim met .
  15. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar.
  16. Dek de taart de laatste 10 minuten af met alu-folie.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Groentetaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Groentetaart
VariatieAantalGang
Kinder-groentetaart1Hartige taarten
Groentetaartje1Warm
Groentetaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter om in te vetten, kruiden, brie kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter om in te vetten, brie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
548 kcal
27%2192 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groentetaart