Boerenontbijt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de met schil gaar, schil deze en laat ze daarna afkoelen.
  2. Snijd de hespenspek in reepjes tussen een halve en één cm.
  3. Bak in een steelpan de hespenspek goed bruin aan en kruid ze na het bakken met peper en eventueel zout.
  4. Zet deze aan de kant op een bord en bak in dezelfde steelpan de gezouten die je op voorhand in blokjes hebt gesneden goed aan. (ook te verkijgen in de supermarkt, kant en klaar in blokjes gesneden).
  5. In een kom bak je de in schijven gesneden goed bruin aan.
  6. Dan bakt u de in schijfjes gesneden .
  7. Neem na dit alles een grote ovale braadpot (lengte ongeveer 35 tot 40 cm, materiaal:
  8. gietijzer) en leg vervolgens in laagjes:
  9. gebakken (gekruid met peper en zout), , hespenspek, en spekjes op elkaar.
  10. Herhaal dit meerdere malen.
  11. Leg bovenop een paar blokjes en zet de deksel op de braadpot.
  12. Zet de braadpot op de tweede inschuifslede van onderaan te beginnen in de reeds voorverwarmde oven 220 graden C (hete luchtoven = 200 graden C.).
  13. Na 30 min.
  14. haal je de braadpot terug uit de oven en giet je de 4 geklopte er over en meng het geheel eens goed.
  15. Dan verdwijnt de braadpot terug in de oven voor 15 min.
  16. Haal de braadpot uit de oven en meng de zoetzure eronder.
  17. Serveer dit nu met een lekker biertje.
25
25
25

Variaties op Boerenontbijt

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boerenontbijt
VariatieAantalGang
Boerenontbijt met ham1Ontbijtgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
511 kcal
25%2555 kcal
Vetten
18 g.
25%90 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
61 g.
23%305 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenontbijt