Bloemkool-bolognese schotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil en was de en kook ze afgedekt met ca. 20 minuten.
  2. Giet ze af en laat ze afkoelen.

    Maak de schoon en verdeel hem in roosjes.
  3. Kook de in ca. 500 milliliter water met een beetje in 8-10 minuten gaar.
  4. Giet de af en vang het kookvocht op.

    Pel en snipper de en de knoflook.
  5. Dep eventueel de kip droog en snijd hem in blokjes.
  6. Was de , houd wat voor de garnering apart en hak de rest fijn.
  7. Bak de kip onder af en toe om draaien in de op hoog vuur gaar.
  8. Bak de en de knoflook kort mee.
  9. Voeg 125 milliliter kookvocht, de , het en de marjoraan toe.
  10. Druk de stuk.
  11. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 10 minuten koken.
  12. Breng op smaak met , en paprika.

    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  13. Snijd de in plakken en verdeel de plakken over een ingevette ovenschaal.
  14. Leg de langs de rand en het kipmengsel in het midden van de ovenschaal op de .
  15. Rasp de erover.
  16. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 20 minuten.
  17. Garneer met de rest van de marjoraan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje, boter om in te vetten, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter om in te vetten en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter om in te vetten en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Bloemkool-bolognese schotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik vind de recepten van bettie van dijk de lekkerste!
31 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
357 kcal
17%1428 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bloemkool-bolognese schotel