Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Javaanse bami recept
Javaanse bami recept

Javaanse bami


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gedroogde garnalen minstens 1 uur (als je verse hebt, geldt dit natuurlijk niet). Bak de uien in de olie in een wok of braadpan knapperig bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak van de eieren ,peper en zout een omelet in het restant olie en snijd deze als die is afgekoeld in dunne reepjes. Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing. Snijd het kippenvlees in blokjes en bak die in dezelfde olie samen met de garnalen tot het vlees geelbruin is. Voeg de prei en knoflook eraan toe en bak deze enkele minuten mee. Bak vervolgens 1 a 2 minuten ook de kool, boontjes en de tauge mee. Voeg daarna de mie er goed onderdoor en bak tot het gerecht door en door warm is geworden. Meng er dan wat zout, peper, ketjap naar smaak, de bieslook en de helft van de selderie door. Doe het gerecht in een schaal en garneer de bovenkant met de overgebleven selderij, de reepjes omelet en de gebakken uitjes. Leg langs de randen schijfjes komkommer. Selamat makan!

Allergenen Informatie

Voor dit javaanse bami recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven