Javaanse bami

Javaanse bami

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Week de gedroogde garnalen minstens 1 uur (als je verse hebt, geldt dit natuurlijk niet). Bak de uien in de olie in een wok of braadpan knapperig bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak van de eieren ,peper en zout een omelet in het restant olie en snijd deze als die is afgekoeld in dunne reepjes. Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing. Snijd het kippenvlees in blokjes en bak die in dezelfde olie samen met de garnalen tot het vlees geelbruin is. Voeg de prei en knoflook eraan toe en bak deze enkele minuten mee. Bak vervolgens 1 a 2 minuten ook de kool, boontjes en de tauge mee. Voeg daarna de mie er goed onderdoor en bak tot het gerecht door en door warm is geworden. Meng er dan wat zout, peper, ketjap naar smaak, de bieslook en de helft van de selderie door. Doe het gerecht in een schaal en garneer de bovenkant met de overgebleven selderij, de reepjes omelet en de gebakken uitjes. Leg langs de randen schijfjes komkommer. Selamat makan!

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit javaanse bami recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter