Met pittig gehakt gevulde tomaten
- Herkomst India
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Askie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Week de boemboe in 1 1/2 deciliter heet water (10 minuten).
Vet een ovenschotel (met een inhoud van 2 liter) in.
Was de en snijd van de bolle kant het kapje. - Lepel de met een theelepel uit.
- Bestrooi de binnenkant met en .
Leg de op hun kop op een bord om ze uit te lekken.
Doe het gehakt in een kom en voeg er de boemboe, het , een vierde deel van de preiringetjes, 5 eetlepels , ketjap en sambal toe. - Meng dit goed door elkaar.
Vul de met het mengsel en zet ze in de ovenschaal. - Strooi de resterende over de .
Plaats de in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) en bak ze in 25 minuten bruin en gaar.
Was intussen de taugé en laat het uitlekken.
Doe wat boter in een braadpan en laat hierin de rest van de preiringetjes 1 minuut zachtjes bakken. - Schep de taugé hierdoor en bak het ook 1 minuut mee.
- Breng op smaak met en ketjap.
Verdeel het -taugémengsel over 4 borden. - Zet de gevulde op het mengsel en serveer het met rijst.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 406 kcal | 20% | 1624 kcal |
Vetten | 25 g. | 35% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |