Echte saoto-soep

Echte saoto-soep

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in mini-frietjes, zo klein mogelijk. Verhit flink wat zonnebloemolie in een wok en frituur de aardappeltjes hierin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Smoor de kipfilets, laat ze afkoelen en pluis ze uit tot kleine hapklare reepjes. Hak de ui en knoflook fijn, snijd de laos in schijfjes en de citroengras in stukken van ongeveer 4 cm. Doe wat zonnebloemolie op de bodem van een soeppan. Fruit hierin de knoflook en ui. Laat het even afkoelen, voeg vervolgens water, de salambladeren, citroengras, pimentkorrels en laos toe. Doe er ook een paar ongesneden stengels selderij bij. Dit laat je zachtjes doorkoken. In de tussentijd snijd je de spitskool, hak je de selderij en mocht je dit nog niet klaar hebben, kun je ook de rijst en eieren koken. Breng de getrokken bouillon op smaak met maggiblokjes. Per kom soep: Doe eventueel wat rijst en een eitje onderin de kom. Hierop komt wat kip. Leg hier een beetje spitskool op. Hierop leg je wat tauge. Strooi hier vervolgens wat mini-frietjes en gebakken uitjes op. Bovenop nog een beetje selderij. Maak het af door de bouillon erover te gieten. Serveer deze soep met ketjap-sambal (zie recept) Tip: het is belangrijk dat de bouillon vlak voor het serveren over de overige ingredienten wordt gegoten, zo blijven ze lekker knapperig en smaakvol! Tip: dit gerecht kost wat voorbereidingstijd, maar is perfect om aan een groot aantal mensen tegelijk te serveren. Dien een tafel op met alle ingredienten en zet de bouillon in het midden. Zo kan iedereen zichzelf bedienen naar eigen smaak en kun jij je bezig houden met je gasten! Tip: de 'mini-frietjes' kun je ook kant-en-klaar kopen bij de toko.
Bron: © moeder van Sky Kuiper

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit echte saoto-soep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

Gemiddelde score 10 / 10 in 2 reacties
  • Ziet er goed uit! Hoe was het Yvonne?
    Labayanka gaf dit recept 5/5 sterren
  • Bedankt. Ik ga meteen aan de slag. Uitproberen en dan met kerst serveren.
    Yvonne gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter