Feestelijke Indische huzarensalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde

Bereidingswijze

  1. Koken c.q.
  2. braden van tevoren:
  3. Vlees goed kruiden met , zwarte en nootmuskaat en aan weerszijden lekker bruin braden in wat boter.
  4. Verder op middel laag vuur gaar sudderen.
  5. goed schoon boenen en opzetten in schil in water ondergedompeld en gaarkoken (met vork gaar graad voelen).
  6. idem dito (indien niet voorgekookt gekocht).
  7. De hard koken (vanaf het begin in het koude water 10-12 minuten).
  8. Houd tijdens de volgende stap je kook- en braad produkten goed in de gaten.
  9. Ondertussen:
  10. Alles wat nu reeds fijngesneden of klaar is voor de grote salade in een grote sla- of bowl kom doen.
  11. en / sjalotjes schillen/schoonmaken en fijnsnijden/hakken.
  12. Pot , potje en blikje laten uitlekken.
  13. Pak diepvries doperwten uit diepvries halen en ontdooien in pannetje heet water.
  14. schoon schrapen en in zeer fijne blokjes snijden.
  15. De ook in zeer fijne blokjes snijden.
  16. De schillen, klokhuis eruit halen en ook in fijne blokjes snijden.
  17. De ananasschijven in kleine stukjes snijden.
  18. Zodra gaar zijn, goed afgieten en laten afkoelen.
  19. Zo ook de .
  20. De na kooktijd afgieten en met koud water laten schrikken.
  21. Doperwtjes afgieten en toevoegen aan de grote salade kom.
  22. Zodra en bietjes zijn afgekoeld, schil eraf halen en alles in zeer kleine, even grote blokjes snijden en toevoegen aan de grote salade.
  23. Mayonaisesaus:
  24. Neem flink wat naar behoefte, voeg naar smaak toe en een theelepeltje , naar smaak, citroensap en naar smaak of scheutje natuurlijke azijn.
  25. Flink mengen met garde en op het laatst de zure of crème fraîche toevoegen.
  26. Alles goed met elkaar mengen.
  27. Even voorproeven of de smaak goed is en de saus dan nog tijdig op smaak aanpassen.
  28. Deze mayonaisesaus met alle ingrediënten goed door elkaar mengen in grote slakom.
  29. Garneren met onderop slabladeren en er bovenop de in de lengte in partjes gesneden , de gehalveerde en toefjes.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • ananas en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Feestelijke Indische huzarensalade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ingrediënten zijn oké maar de beschrijving omtrent de bereidingswijze is ronduit slecht. Als je dit wilt maken dien je eerst wel even enkele uren uit te trekken voordat je doorhebt wat er bedoeld word... Lees reactie
Boy 9 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
245 kcal
12%1470 kcal
Vetten
18 g.
26%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Feestelijke Indische huzarensalade