Kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa

Ingrediënten

+ -
print

Voor de kruidige rosbief:

Voor de aardappel-knoflookmousseline:

Voor de olijvensalsa:

Voor de roodlof:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. ’s Middags voorbereiden

    Rosbief:
    Haal het vlees 20 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
  2. Wrijf de in met mosterd, masseer het goed in het vlees anders bakt het los bij het aanbraden.
  3. Bestrooi rondom met de kaneelpoeder, een beetje zout en versgemalen zwarte peper en druk goed aan.

    Aardappel-knoflookmousseline:
    Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  4. Pel de knoflook.
  5. Kook de met knoflook gaar in water met een beetje zeezout.
  6. Giet de af en bewaar het kookvocht.
  7. Stoom ze droog.
  8. Schep de in een passe-vite en draai ze tot puree.
  9. Breng de aan de kook.
  10. Voeg al roerende toe aan de gepureerde .
  11. Schenk er de bij tot een smeuïge puree ontstaat en breng op smaak met een beetje peper.
  12. Gebruik eventueel wat kookvocht mocht de puree te dik zijn.
  13. Dek de mousseline af en zet in de koelkast.

    Olijvensalsa:
    Halveer de zwarte olijven en snijd de groene olijven in partjes.
  14. Snijd de cornichons in schuine plakjes en meng ze met de olijven, kappertjes en olijfolie.

    Portsiroop:
    Kook in een brede platte pan de rode port met de rietsuiker circa 6 minuten tot het licht stroperig is.

    ‘s Avonds afmaken

    Rosbief
    Verwarm de oven voor op 150 °C.
  15. Verhit de olie met de boter in een braadpan en laat de boter uit bruisen.
  16. Braad het vlees op hoog vuur rondom bruin.
  17. Kneus de zoethout met een pan en scheur de blaadjes laurier in kleine stukjes.
  18. Leg het vlees in een ovenschaal en voeg de laurier en het zoethout toe aan de pan met braadvocht.
  19. Bak kort mee en schenk over het vlees.
  20. Laat het vlees in de oven circa 45 minuten garen tot het rosé is.
  21. Laat de verpakt in aluminiumfolie minstens 5 minuten ‘rusten’ alvorens aan te snijden.

    Groenten
    Halveer de stronkjes roodlof over de lengte.
  22. Verhit een scheutje in een pan.
  23. Bak de stronkjes op de gesneden kant tot ze lichtbruin zijn.
  24. Voeg de portsiroop toe en ‘karamelliseer’ de roodlof 1 minuut op middelhoog vuur.
    Maak de -knoflookmousseline warm in een pannetje.

    Opmaak bord
    Leg een half stronkje roodlof in het midden van het bord.
    Snijd de in plakken en verdeel plakjes over de roodlof.
  25. Leg een half stronkje roodlof op het vlees en leg er een quenelle -knoflookmousseline bij.
  26. Lepel de olijvensalsa erover.

    TIP:
  27. voor perfect vlees kan je een thermometer gebruiken.
  28. Steek de thermometer in het vlees.
  29. Voor de moet de kerntemperatuur tussen de 48 °C – 52 °C zijn.


    100% Pinot Noir dit is de perfecte wijn die bij dit gerecht past!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • dijon mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in dijon mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Beste mensen sorry voor de serveersuggesties!
kaatje26 20 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
607 kcal
30%2428 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa