Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlof ham en kaas recept
Witlof ham en kaas recept

Witlof ham en kaas


Ingrediënten


printad
34 2

Bereidingswijze


Witlof over de lengte in 4 parten snijden (tenzij het kleine struikjes zijn, dan door de helft, het bittere gedeelte wegsnijden. om elk partje witlof een plakje ham rollen en in de ovenschaal leggen. Als alle witlof in ham gewikkeld is en in de ovenschaal ligt dan de kaas ruim verdelen over de ovenschaal. Oven voorverwarmen op 200 graden. De schotel ongeveer 20 a 30 minuten in de oven. Deze Witlof met ham en kaas serveren met eventueel vlees en aardappel puree, gebakken aardappelen of gekookte aardappelen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit witlof ham en kaas recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 4 recensies

 • Je kunt op den duur de aardappelen weglaten door meer witlof te nemen dat vult meer als voldoende! Smakelijk eten.
 • Volgens recept gemaakt, niet voorgekookt, 20 minuten in de oven en helemaal perfect - niet droog hoor, er komt genoeg vocht uit de witlof zelf, en vet uit de kaas.
 • Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan, heel klein beetje vocht in de ovenschaal werd het denk ik een stuk beter van! (ik heb het niet zonder water gedaan dus ik weet niet wat het dan was geworden) Beetje peper doet ook wonderen.
 • Volgens mij moet je de witlof toch echt eerst koken. Nu droogt hij uit en wordt de ham hard na 30 minuten.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven