Sajoer Lodeh

Sajoer Lodeh

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Trek van de schenkel of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon. Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden. Rooster de kemeries in een droge wadjan. Maak de groenten schoon. Breek de boontjes in drieen. Snijd de worteltje in jullienne vorm. maak bloemkoolroosjes. Snijd de witte kool in wybertje vorm. Snijd paprika in reepjes. Ca. 5 petehbonen in reepjes snijden. Reboeng en mais uit laten lekken. Tempeh goudbruin bakken en in blokjes snijden. Zet de bouillon op een zacht vuurtje. Versnipper de ui, knoflook en lombok. Doe in een vijzel 1 gesneden ui, 3 gesneden knoflookteentjes, 5 geroosterde kemeries, 1/2 eetlepel djinten, 1 eetlepel ketoembar, 1 dobbelsteen trassie, 3 lomboks, schepje suiker, snufje zout. Fruit deze pasta in de wadjan met een beetje olie. Voeg toe: 2 schijfjes laos, 2 blaadjes salam, wat pollepels bouillon, alle schoongemaakte groenten, mais, reboeng, petehbonen. Goed mengen, dan de rest van de bouillon toevoegen tot het gerecht 3/4 onder het vocht staat. Proef. Maak het gerecht op smaak met maggiblokjes. Voeg de santen toe en als allerlaatste de terong. Tip: voor wie niet gewend is aan verse peper: Groene lomboks zijn minder heet dan de rode en als je de pitjes eruit haalt, zijn ze ook minder heet. In plaats van tempeh kan men ook tahoe gebruiken.
Bron: © kookcursus Nines 1991

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit sajoer lodeh recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter