Rode kool

Rode kool

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Was de rode kool en snijd hem fijn. Was hem daarna nog een keer en doe hem in een ketel. Voeg 300 mililiter water toe, de azijn, 2 schijfjes citroen, 1 paplepel zout, de laurierbladen en kruidnagels. Breng aan de kook en laat in gesloten pan op een laag vuurtje garen in ca. 30 min. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Giet het kookvocht af in een kommetje en bewaar voor later. Verwijder de citroen, laurierbladen en kruidnagels. Voeg de boter of margarine toe en laat op een laag vuurtje smelten onder voortdurend roeren. Voeg de suiker toe. Maak in een kommetje een papje van 50 mililiter koud water en eetlepel maizena. Wanneer dit geheel klontvrij is doorgeroerd geleidelijk 150 mililiter van het opgevangen kookvocht toevoegen en blijven roeren. Voeg dit mengsel al roerend toe aan de rode kool en breng nog even aan de kook om het geheel licht af te binden. Maak tot slot op smaak met peper, zout en zonodig nog wat suiker of azijn.
Bron: © Eigen variatie op moeders recept

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit rode kool recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter