Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode bietjes recept
Rode bietjes recept

Rode bietjes


Ingrediënten


77 4

Bereidingswijze


De bietjes eventueel gaar koken, wanneer je voor rauwe bieten gekozen hebt.
Dan in blokjes of reepjes snijden.
De bietjes samen met een beetje zout, 1 eetlepel suiker, een klontje boter en een scheut azijn opzetten.
Doe er dan de gesnipperde ui bij samen met de in blokjes gesneden appel.
En laat dit alles ongeveer 20 minuten stoven in een klein beetje water.

Serveersuggesties

TIP: Lekker met gekookte aardappels en een gehaktbal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode bietjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rode bietjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 9 recensies

  • Ik doe er altijd nog spekjes naast bakken en deze op het te serveren gerecht bijvoegen
    Jacob Sonnema gaf dit recept op 3 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Met wat kaneel en suiker...heerlijke variatie. Nog van mijn moeder
    Ineke gaf dit recept op 28 mei 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik gebruik uitjes, kruidnagel en beetje suiker verder niks. Heerlijk zo maakte mijn moeder het vroeger ook.
    Ad de Groot gaf dit recept op 29 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Uitje en knoflook bakken en dan de bietjes meebakken. Peper en zout toevoegen. Lekker met ei en mayonaise.
    Annemarie gaf dit recept op 8 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • Als je de bietjes eerst gaar kookt en daarna nog 20 minuten stooft, wordt het dan geen pap?
    Roel gaf dit recept op 3 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik heb de azijn weggelaten en vervangen door peper. Lekker bij vlees.
    Maria de Smet gaf dit recept op 14 september 2013 3 uit 5 sterren
  • Laat de azijn weg en doe er gemalen peper in.
    Jaco gaf dit recept op 11 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • Lekker recept gaan we deze herfst/winter vaker eten.
    Angela gaf dit recept op 28 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Beetje knoflook en peper er bij smaakt bij mij nog beter & eerst vocht afscheppen voor het inkoken en daar na net voor dat het aanbrand weer bijscheppen.
    Chef gaf dit recept op 2 januari 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven