Peultjes met ei en kruiden

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
    Kook de in 10 minuten hard, laat deze schikken in koud water en pel de .
    Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes.
    Verwijder de zaden van de en snijd deze in ringetjes.
    Hak de zeer fijn.
    Het ei met een vork prakken en wat en erdoor roeren.
  2. Tot gebruik wegzetten.
    De olie verhitten en de uien hierin even fruiten, dan knoflook en gemberstukjes toevoegen en ook even mee fruiten.
    Voeg en toe aan het uienmengsel en fruit dit even mee.
    Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
    Voeg de toe en wok die 2 a 3 minuten, goed roerend zodat ze in aanraking komen met het uienmengsel.
  3. en en naar smaak toevoegen.
    Als je de liever zachter hebt, dan langer wokken.
    Doe de in een schaal en bestrooi ze met geprakt ei en bosui ringetjes.
    Wil je de schotel verder versieren dan het extra ei doormidden snijden.
    Aan de satéstokje 2 rijgen, dan de 2 eihelften en dan weer 2 .
    En strooi de over het geheel.
    Leg de stok over de schaal.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Peultjes met ei en kruiden heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Het is een bijgerecht wat met aardappel rijst en noedels gegeten kan worden maar is ook lekker bij pasta
jaccor 15 januari 2018
Ben benieuwd, wat je hierbij serveert. Rijst, aardappelen, noedels? Of is het als eenpansmaaltijd bedoeld?
Marga Hilhorst 28 juni 2017
Aannemende dat je met peper een rood pepertje bedoelt, lijkt het mij een lekker gerecht. Ga het zondag maken.
Gerard van der Leeuw 28 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
185 kcal
9%740 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Peultjes met ei en kruiden