Paksoi met rijst en toebehoren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. De saus:
    Pel een sjalotje.
  2. Snijd de ene helft in dunne reepjes en de andere helft in wat grovere stukjes.
  3. Pel een knoflookteen en snijd deze in flinterdunne plakjes.
  4. Vermeng de en de stukjes sjalot en bak ze zacht op "laag vuur" in een eetlepel of boter (vooral niet bruin bakken).
  5. Voeg na een paar minuten de sjalotreepjes toe en laat ze een minuut meesmoren, samen met een theelepel ras-el-hanout en een theelepel 6-.
  6. Los een volle eetlepel biologische en een volle theelepel bio-groentebouillon (beide van Vetara) op in 200 milliliter koud en voeg dit bij het sjalot/knoflookmengsel.
  7. Doe er nog een theelepeltje sambal-oelek, een koffielepel (opgelost in een eetlepel ), een eetlepel gembersaus en twee eetlepels chillisaus bij.
  8. Roer alles goed door elkaar en breng de saus aan de kook.
  9. Als de saus niet dik genoeg wordt, roer er dan een koffielepel opgelost in een eetlepel koud door en laat even doorkoken.
  10. Breng de saus op smaak met of een beetje tamari.
  11. Ook een snufje geraspte citroenschil geeft een apart effekt aan de smaak.

    Toebehoren:
    Koop een bakje sateballetjes van Tivall en bepoeder ze met hot paprikapoeder en wat kerriepoeder.
  12. Bak ze zachtjes in een eetlepel olijfolie, volgens recept, en maak ze na het bakken glanzend in een eetlepel chillisaus.
    Rooster een handje gesorteerde zaden in een droge koekenpan.

    De groente:
    Was een flinke struik paksoi in koud water en snijd de stengels in stukken van 1 centimeter en het blad in reepjes van 0. 5 centimeter.
  13. Snijd een rijpe kleine elstarappel in stukjes en roer die door de .
  14. Zet een wok op "hoog vuur" en roerbak de en de elstar in twee eetlepels en een eetlepel tot beetgaar.

    Maak 2 borden warm en dien alles apart.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal oelek en groentebouillonpoeder kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek, pindakaas, groentebouillonpoeder
  • chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en kruidenmix
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas en groentebouillonpoeder
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
239 kcal
11%956 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paksoi met rijst en toebehoren