Kerriespruitjes met prei en champignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon, kook ze beetgaar.
    Snij de over de lengte half in, was de en snij die in ringen.
    Snij de kastanjechampignons in tweeen (kleine exemplaren heel laten).
    Snipper de ui grof.
    Kook de volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit olie in een wok of braadpan.
    Bak de aan tot ze glazig zijn, voeg de , , sambal, en knoflook toe, roerbak totdat ze bijna gaar zijn.
  2. Voeg op het laatst de champignons toe.
    Strooi er rijkelijk overheen.
    Roer er vervolgens de creme fraiche overheen.
  3. Laat het geheel even sudderen totdat alles (naar smaak) voldoende gaar en doorgewarmd is.
    Serveer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kerriespruitjes met prei en champignons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Hai Melanie, ik heb best veel recepten met spruitjes, vind het zo leuk dat je er eigenlijk best veel mee kunt doen. Ik zal er eens wat meer op MijnReceptenboek plaatsen, want heb hier alleen nog sprui... Lees reactie
ikooi 9 maart 2013
Spruitje prei kerrie, creme fresh, ik heb gemaakt overheerlijk. Heb je nog meer recepten van spruitjes?
Melanie 5 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
320 kcal
16%1280 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
67 g.
25%268 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerriespruitjes met prei en champignons