Bietenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Gehakt rullen, uitje fruiten.
  2. oplossen in een half kopje heet water, creme fraiche er door roeren.
  3. Bieten in de ovenschaal.
  4. Gehakt en er overheen.
  5. Creme fraiche/ bouillonblokjemengsel er overheen.
  6. maken volgens aanwijzingen op pak.
  7. als laatste er overheen verdelen.
  8. Zet de schaal in de oven, 30 minuten op 200 graden C.
25
25
25

Variaties op Bietenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bietenschotel
VariatieAantalGang
Balsamicobietenschotel1Vegetarisch
Aardappel-bietenschotel met kant en klaar stoofvlees1Aardappelgerechten
Romige aardappel-bietenschotel met rundergehakt1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en aardappelpuree
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje en aardappelpuree
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in aardappelpuree
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Bietenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Helemaal top! Voor het eerst dat ik bietjes lekker vindt. Wel zelf aardappelpuree gemaakt en ook verse bietjes gebruikt.
Heleen 26 februari 2013
Men spreekt van een pot rode biet niet over verse bieten. Moet men de biet dan eerst gaarkoken?
Everaert Edward 22 november 2012
Heel lekker dit recept, ik zou alleen verse aardappelpuree gebruiken, beetje minder dik dan normaal, uit een pakje vind ik echt heel vies.
Esther 9 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%716 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bietenschotel