Bestrooi de fricandeau met zout en peper en schroei rondom dicht in 2 eetlepels .
Plaats het vlees in de oven (voorverwarmd op 180 graden) en bak het tot een kerntemperatuur van 53 graden in 15-20 minuten.
Bestrooi de tonijn(100 gram) met zout en peper en bak hem rondom tot de buitenste laag (1 cm) gaar is en de binnenkant rauw.
Zet de vis koud weg.
Kook de asperges(12) gaar in 15 minuten en laat ze uitlekken op een theedoek.
Meng de witte wijnazijn(1 eetlepel), mosterd en honing(1 eetlepel) met de overige olijfolie(2 eetlepels)(5 eetlepels).
Haal de asperges(12) door deze dressing.
Meng voor de tonijnmayonaise alle ingrediënten door elkaar in de blender, behalve de kappertjes(1 eetlepel), de bosui en het limoensap.
Voeg deze als laatste toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd dunne plakjes van de fricandeau en de tonijn(100 gram).
Leg op een bord 3 plakjes tonijn(100 gram), daarop 3 asperges(12) en daarop enkele plakjes vlees.
Garneer met de tonijnmayonaise en de rucola(1 blaadjes).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
Vis
tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.