Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Portugese kip recept
Portugese kip recept

Portugese kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de kip in met weinig zout en peper. Verhit in een grote braadpan de olijfolie en voeg als de olijfolie wat heter wordt de boter toe. Braad de kipebouten of drumsticks aan alle kanten zachtjes bruin en haal ze dan uit de pan. Doe nog een scheutje olijfolie bij het braadvet en fruit hierin de fijngesneden ui en de stukjes knoflook. Doe nu de piri piri bij of anders flink wat vers gemalen peper. Doe dit liever niet samen. Ontvel de en ontpit de tomaten en de champignons in plakjes. De tomaten en doe champignons bij de uien en voeg een glas witte droge wijn toe. Laat alles rustig op temperatuur komen en doe dan de kip weer in deze braadpan. Laat nu alles in een afgedekte pan dit ruim 1 uur rustig smoren zonodig alles even omdraaien.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit portugese kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven