Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Portugese kip recept
Portugese kip recept

Portugese kip


Ingrediënten


printad

Bereidingswijze


Wrijf de kip in met weinig zout en peper. Verhit in een grote braadpan de olijfolie en voeg als de olijfolie wat heter wordt de boter toe. Braad de kipebouten of drumsticks aan alle kanten zachtjes bruin en haal ze dan uit de pan. Doe nog een scheutje olijfolie bij het braadvet en fruit hierin de fijngesneden ui en de stukjes knoflook. Doe nu de piri piri bij of anders flink wat vers gemalen peper. Doe dit liever niet samen. Ontvel de en ontpit de tomaten en de champignons in plakjes. De tomaten en doe champignons bij de uien en voeg een glas witte droge wijn toe. Laat alles rustig op temperatuur komen en doe dan de kip weer in deze braadpan. Laat nu alles in een afgedekte pan dit ruim 1 uur rustig smoren zonodig alles even omdraaien.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit portugese kip recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.




Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven