Portugese kip

Portugese kip

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Wrijf de kip in met weinig zout en peper. Verhit in een grote braadpan de olijfolie en voeg als de olijfolie wat heter wordt de boter toe. Braad de kipebouten of drumsticks aan alle kanten zachtjes bruin en haal ze dan uit de pan. Doe nog een scheutje olijfolie bij het braadvet en fruit hierin de fijngesneden ui en de stukjes knoflook. Doe nu de piri piri bij of anders flink wat vers gemalen peper. Doe dit liever niet samen. Ontvel de en ontpit de tomaten en de champignons in plakjes. De tomaten en doe champignons bij de uien en voeg een glas witte droge wijn toe. Laat alles rustig op temperatuur komen en doe dan de kip weer in deze braadpan. Laat nu alles in een afgedekte pan dit ruim 1 uur rustig smoren zonodig alles even omdraaien.
Bron: © van mijn zus

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit portugese kip recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter