MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Pittige kip

Pittige kip recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de uien.
Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar.
Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan. Pers er de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe.
Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus.
Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door.
Voeg tenslotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pittige kip recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Bij de ingredienten van de pittige kip staat geen ketchup aangegeven maar wel bij de bereidingswijze. Mijn vraag is hoeveel ketchup moet erbij ?

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /