Pittige kip

Pittige kip

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de uien.
Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar.
Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan. Pers er de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe.
Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus.
Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door.
Voeg tenslotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft.
Bron: © Familie

Serveersuggesties

Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pittige kip recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Bij de ingredienten van de pittige kip staat geen ketchup aangegeven maar wel bij de bereidingswijze. Mijn vraag is hoeveel ketchup moet erbij ?
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter