Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Penne pasta met kip, courgette en zongedroogde tomaatjes recept
Penne pasta met kip, courgette en zongedroogde tomaatjes recept

Penne pasta met kip, courgette en zongedroogde tomaatjes


Ingrediënten


25 1

Bereidingswijze


Kook de penne pasta volgens aanwijzing op het pak. Bak de stukjes kipfilet in een wok met de olijfolie. Voeg de paprika en chilli poeder toe. Snijd ondertussen de courgette over de lengte door. Leg deze 2 delen op hun rug en snijd ze beide nogmaals over de lengte door. Verdeel deze 4 stukken in stukjes van 2 cm. Maal royaal verse peper over het witte vlees van de courgette (worden ze erg lekker van!) en voeg ze toe aan de kip. Dit geheel even goed op z'n donder geven tot de kip goed is. Daarna vuur laag creme fraiche er aan toevoegen. Handje zongedroogde tomaatjes snijden en toevoegen. Penne pasta zal ondertussen klaar zijn. Verdeel het over de borden en daarna de saus uit de pan voorzichtig over de pasta verdelen. Nu pas zout over het geheel stooien. Een paar blaadjes basilicum erop voor het oog (en ook de smaak) Met een rood of wit wijntje heerlijk genieten.

Allergenen Informatie

Voor dit penne pasta met kip, courgette en zongedroogde tomaatjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Penne pasta met kip, courgette en zongedroogde tomaatjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 7 recensies

  • Heerlijk, dit gaan we zeer zeker vaker maken!
  • Heerlijk! En zo lekker snel klaar.
  • Echt heerlijk.
  • Vandaag gemaakt, heerlijk!
  • Makkelijk te maken en een verrassende heerlijke smaak. Voor herhaling vatbaar!
  • Ik ga hem vanavond eens proberen! Wellicht een lekkere pasta voor onze kleine kaart!
  • Zeer leuke en lichte combinatie
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven