Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus recept
Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus recept

Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus


Ingrediënten


printad
10

Bereidingswijze


Bestrooi de blokjes kipfilet met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes kip op een middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5 tot 6 minuten beetgaar. Voeg de basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en houd het warm. Fruit de uienringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de couscous, de kipfiletblokjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij. Serveer alles warm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.




Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven