Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus

Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes kipfilet met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes kip op een middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5 tot 6 minuten beetgaar. Voeg de basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en houd het warm. Fruit de uienringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de couscous, de kipfiletblokjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij. Serveer alles warm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter