MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus

Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes kipfilet met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes kip op een middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5 tot 6 minuten beetgaar. Voeg de basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en houd het warm. Fruit de uienringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de couscous, de kipfiletblokjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij. Serveer alles warm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /