AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus

10

Ingrediënten

Bereidingswijze

Marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus recept Bestrooi de blokjes kipfilet met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes kip op een middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5 tot 6 minuten beetgaar. Voeg de basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en houd het warm. Fruit de uienringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de couscous, de kipfiletblokjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij. Serveer alles warm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit marokkaanse couscous met kipfilet in abrikozenjus recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /