Kippenpoten uit de oven

Kippenpoten uit de oven

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Vet de ovenschaal of braadslee in met boter of olie. Schil de aardappelen en snijd ze in de lange richting in 4 parten. Verdeel de aardappelen in de schaal/slee en bestrooi deze met zeezout en eventueel wat verse peper. Leg de kippenpoten er tussen en bestrooi ook deze met vers zeezout. Strooi daarna lekker rozemarijn naar smaak over alles heen. Giet het kopje olijfolie over de aardappelen en knijp de citroen over alles uit. Zet dan het geheel in de voorverwarmde oven en zet deze op zo'n 160 graden C. (electriche oven). De schotel heeft zo'n 2 a 3 uur nodig om gaar te worden, en schep zo nu en dan eens de olie en citroen over de aardappelen en de kip en bak het af tot het lekker bruin is. Lekker samen met een frisse salade.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kippenpoten uit de oven recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter