Kip uit de oven

Kip uit de oven

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verhit de oven 20 minuten voor op 225 graden C. Bestrijk ondertussen de kippenpoten met de kipkruiden. Als u geen kipkruiden heeft dan kan u de kippenpoten ook met gemalen peper en paprikapoeder bestrooien en daarna in wrijven zodat de kippenpoten goed de aroma's opneemt. Pel de ui en snijd deze in 4 partjes. Pel de knoflooktenen en snijd ze door de helft in de lengte richting. Neem een braadslee groot genoeg voor 4 kippenpoten en giet het water in de braadslee. Leg de kippenpoten in het water en doe daar de ui, knoflook, kruidnagel en de laurierblad bij. Schuif de braadslee zo laag mogelijk in de oven en draai de temperatuur terug op 180 graden C. en grillstand. Draai na ca. 25 - 30 minuten de kippenpoten om en laat ze dan nog 20-25 minuten in de oven. Ook goed te combineren met aardapelen uit de oven. Veel plezier met bereiden en eet smakelijk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kip uit de oven recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter