Kip met venkel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd de in vieren en verwijder de stronken.
  2. Bewaar het mooie venkelgroen.
  3. Snijd de horizontaal in en vouw ze uit tot plattere filets.
  4. Leg er plasticfolie op en druk ze platter met de deegroller.
  5. Bestrooi ze rondom met .
  6. Pel en snipper de en .
  7. Breng intussen in een pan de met , azijn en aan de kook.
  8. Laat het mengsel 5 minuten koken en dan afkoelen.
  9. Zeef het mengsel en klop het samen met de au bain marie luchtig.
  10. Verhit 1 eetlepel in een hapjes pan en bak de venkelstukken rondom aan.
  11. Voeg de knoflook toe en bak het op laag vuur even mee.
  12. Voeg een paar eetlepels water toe ene bestrooi het met iets .
  13. Laat het geheel afgedekt 20 minuten smoren.
  14. Smelt de en voeg het van het vuur af toe aan het dragonmengsel.
  15. Blijf het kloppen tot er een gebonden saus ontstaat.
  16. Breng de saus op smaak met .
  17. Houd de saus een beetje warm.
  18. Verwarm 1 eetlepel in de koekenpan en bak de kip om ene om in 5 minuten bruin en gaar.
  19. Serveer de kip met venkel en dragonsaus.
25
25
25

Variaties op Kip met venkel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kip met venkel
VariatieAantalGang
KIp met venkel1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
163 kcal
8%652 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met venkel