Kerrie Masala Kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Haal de vellen van de , spoel de af onder de kraan en leg de /bouten in de kom.
  2. Maak 2 tenen fijn en doe die bij de , een flinke scheut ook in de kom doen en en toevoegen.
  3. Alles lekker door elkaar roeren en de kom afdekken en het liefst een paar uurtjes in laten trekken op een koele plaats of koelkast.
  4. Daarna pan op het vuur zetten, erin doen en de aanbraden en dichtschroeien op een matig vuur, ondertussen de en de rest van de knofloof fijnhakken en ook toevoegen in de pan, lekker meefruiten tot het glazig is.
  5. Bevroren madam jeanet uit de vriezer halen en raspen ongeveer voor de helft (de raspt beter als je hem eerst bevriest en je heb minder last van de scherpte aan je handen , ogen enz.
  6. Goed opletten!
  7. De kan echt heel scherp zijn! ) Selderijblad fijnsnijden, blik toevoegen en daarna zoveel water dat de bijna helemaal onderstaat.
  8. Bouillonblokjes toevoegen, kerriepoeder, ketjap, en selderieblad.
  9. Dit allemaal naar eigen smaak.
  10. Ik houd zelf van gekruid maar het beste kan je gewoon met minder beginnen en af en toe proeven en dan nog toevoegen dan dat je er te veel kruiden bij hebt gedaan en het niet meer zo lekker is. . . !
  11. Daarna laat je het op een laag vuurtje ongeveer 1,5 a 2 uur staan, tot de boterzacht is en heerlijk doortrokken is van alle smaken.
  12. Serveer dit met witte rijst, kouseband, hete kerrie eieren, en komkommer in het zuur, smullen !!
  13. zie verdere recepten
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippebouillon en olie
  • kippebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus en ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippebouillon en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
712 kcal
35%4272 kcal
Vetten
8 g.
12%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerrie Masala Kip