Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geroosterde kip recept
Geroosterde kip recept

Geroosterde kip


Ingrediënten


printad

Bereidingswijze


Meng 0,5 liter nuoc mam, djahe, honing, vijfkruidenpoeder en dunne ketjap in een schaal tot de honing is opgelost. Wrijf met uw vingers het kippenvel los van de kip en wrijf de kip helemaal in met de marinade. Onder, zowel als bovenop het vel. Zet de kip 24 uur op een rooster in de koelkast en wrijf de aflopende marinade er weer over. Verwarm de oven op 220 graden Celcius, vul de kip met gember, knoflook, lenteui en sereh. Bind de poten samen met touw en prik gaatjes in het vel. Leg de kip met de borst naar beneden op een rooster boven een braadslee en bedruip af en toe met afdruipend braadvocht. Draai de kip na 40 minuten en zet hem nog een 40 minuten in de oven. Bedruip elke 15 minuten. De kip is gereed als er bij prikken helder vocht uitkomt. Doordat de kip 24 uur in de koelkast heeft gestaan is het vel na het bakken heerlijk knapperig. Trek het vel met chopsticks van de botten en serveer met atjar en nuoc cham gung als dipsaus.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit geroosterde kip recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven