Geroosterde kip

Geroosterde kip

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Meng 0,5 liter nuoc mam, djahe, honing, vijfkruidenpoeder en dunne ketjap in een schaal tot de honing is opgelost. Wrijf met uw vingers het kippenvel los van de kip en wrijf de kip helemaal in met de marinade. Onder, zowel als bovenop het vel. Zet de kip 24 uur op een rooster in de koelkast en wrijf de aflopende marinade er weer over. Verwarm de oven op 220 graden Celcius, vul de kip met gember, knoflook, lenteui en sereh. Bind de poten samen met touw en prik gaatjes in het vel. Leg de kip met de borst naar beneden op een rooster boven een braadslee en bedruip af en toe met afdruipend braadvocht. Draai de kip na 40 minuten en zet hem nog een 40 minuten in de oven. Bedruip elke 15 minuten. De kip is gereed als er bij prikken helder vocht uitkomt. Doordat de kip 24 uur in de koelkast heeft gestaan is het vel na het bakken heerlijk knapperig. Trek het vel met chopsticks van de botten en serveer met atjar en nuoc cham gung als dipsaus.
Bron: © Anness Publishing Ltd.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit geroosterde kip recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter