MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Geroosterde kip

Geroosterde kip recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Meng 0,5 liter nuoc mam, djahe, honing, vijfkruidenpoeder en dunne ketjap in een schaal tot de honing is opgelost. Wrijf met uw vingers het kippenvel los van de kip en wrijf de kip helemaal in met de marinade. Onder, zowel als bovenop het vel. Zet de kip 24 uur op een rooster in de koelkast en wrijf de aflopende marinade er weer over. Verwarm de oven op 220 graden Celcius, vul de kip met gember, knoflook, lenteui en sereh. Bind de poten samen met touw en prik gaatjes in het vel. Leg de kip met de borst naar beneden op een rooster boven een braadslee en bedruip af en toe met afdruipend braadvocht. Draai de kip na 40 minuten en zet hem nog een 40 minuten in de oven. Bedruip elke 15 minuten. De kip is gereed als er bij prikken helder vocht uitkomt. Doordat de kip 24 uur in de koelkast heeft gestaan is het vel na het bakken heerlijk knapperig. Trek het vel met chopsticks van de botten en serveer met atjar en nuoc cham gung als dipsaus.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit geroosterde kip recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /