AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Gegrilde eendenborst

Ingrediënten

Bereidingswijze

Gegrilde eendenborst recept Breng in een kleine steelpan het kaneelstokje met gember, sojasaus, sake, bruine suiker en 3 eetlepels water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat de oplossing ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Leg de eendenborst filet op een ruim stuk vershoudfolie en snijd het vel van de eendenborst filet zodanig in dat een ruitjespatroon ontstaat. Smeer ze in met de siroop. Vouw de vershoudfolie dicht. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine reepjes. Verhit de grillpan en grill de filets met de vel zijde naar beneden in ca. 5 minuten. Keer de filets om en bestrijk ze met de siroop. Grill deze zijde 3 minuten. Keer de filets weer op de vel zijde en bestrijk ze opnieuw met de soja siroop en grill 3 minuten of tot medium. Houd ze warm in aluminiumfolie. Snijd de filets in schuine repen. Verwarm de resterende siroop en serveer deze bij de eendenborst. Bestrooi met reepjes lente-ui. Lekker met glasnoedel salade met macadamianoten. (zie recept)

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gegrilde eendenborst recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nu op ons forum
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven
  Culinaire Nieuwsbrief
  De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

  E-mail
  Voornaam
  Achternaam

  /