MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Gegrilde eendenborst

Gegrilde eendenborst recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Breng in een kleine steelpan het kaneelstokje met gember, sojasaus, sake, bruine suiker en 3 eetlepels water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat de oplossing ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Leg de eendenborst filet op een ruim stuk vershoudfolie en snijd het vel van de eendenborst filet zodanig in dat een ruitjespatroon ontstaat. Smeer ze in met de siroop. Vouw de vershoudfolie dicht. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine reepjes. Verhit de grillpan en grill de filets met de vel zijde naar beneden in ca. 5 minuten. Keer de filets om en bestrijk ze met de siroop. Grill deze zijde 3 minuten. Keer de filets weer op de vel zijde en bestrijk ze opnieuw met de soja siroop en grill 3 minuten of tot medium. Houd ze warm in aluminiumfolie. Snijd de filets in schuine repen. Verwarm de resterende siroop en serveer deze bij de eendenborst. Bestrooi met reepjes lente-ui. Lekker met glasnoedel salade met macadamianoten. (zie recept)

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gegrilde eendenborst recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /