MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Gebraden pikante kip met honing

Gebraden pikante kip met honing recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en bak de sjalot op een laag vuur ca. 3 minuten. Pel en pers de knoflook erboven uit. Roer een marinade van 4 eetlepels zonnebloemolie met de honing, kerrie, ketjap en het citroensap. Kneus de peperkorrels en voeg ze met de sjalot toe aan de marinade. Bestrijk de kip met de marinade, ook onder het vel en aan de binnenkant. Laat de kip afgedekt in de koelkast ca. 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 200ēC (hetelucht 180ēC). Smelt de boter in de braadslede en laat de kip midden in de oven in ca. 1 uur gaar en goudbruin worden. Bedruip de kip regelmatig met zijn eigen vet.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gebraden pikante kip met honing recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Ove(n)rheerlijk, het zal moeilijk worden om niet te vaak kip te eten op deze wijze.

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /