Gebraden kip dragonbotersaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Hak de peterselie zeer fijn.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Snij de fijn.
    Laat 50 gram op kamertemperatuur komen en klop deze met een mixer luchtig.
    Klop er de knoflook, , , het en de peterselie door.
    Haal voorzichtig het vel van de los.
    Duw het vel vanaf de hals los door met de vingers tussen het vel en het vlees te drukken en vul de vervolgens onder het vel met het botermengsel.
    Bestrooi de met en en braad hem 45 minuten op een rooster met een braadslee eronder in een op 225°C voorverwarmde oven.
    Bedruip de regelmatig met het vet dat in de slee druipt.
    Haal de uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem even rusten.
    Giet het overtollige braadvet uit de slee, roer de aanbaksels met de azijn en de los en kook het met het op hoog vuur tot de helft in.
    Voeg , en de gehakte toe, roer de erdoor en kook
    nog even door.
    Voeg de resterende 50 gram koude in kleine vlokjes toe en klop de saus op.
    Verdeel de in 4 stukken en serveer die met de saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gebraden kip dragonbotersaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker, ik ga het een keer maken!
Yo 5 januari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
86 kcal
4%344 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebraden kip dragonbotersaus