Eend met sinaasappelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kuis de eendeborstfilet.
  2. Snijd de vetlaag in in kleine ruitjes.
  3. Bak de filets op halfhoog vuur 5 minuten aan iedere zijde aan.
  4. Begin met de vetlaag onder.
  5. Bestrooi de eend met en , leg de filets en het vet in een ovenschaal en laat deze voor 20 minuten verder bakken in de oven (225 graden C, vetlaag boven).
  6. Schep het vrijgekomen vet op 2 eetlepels na weg.

    Was de sinaasappels en maak een halve eetlepel rasp.
  7. En pers de sinaasappels uit.
    Leg de filet op een snijplank en laat deze voor minimaal 3 minuten rusten.

    Zet de wortel, uien en knoflook aan in het pannetje/schotel waar de eend in gebakken (inclusief aanbaksels!) is.
  8. Blus met de witte wijn, en schenk hierop het sinaasappelsap en de .
  9. Laat dit geheel 50% inkoken.
  10. Voeg wat kookroom toe.
  11. Pureer dit met de staafmixer of keukenmachine.
  12. Afmaken met en .
  13. Voeg de op het laatst naar smaak toe.
  14. Zeef de saus.

    Snijd de filet in mooie plakken en dresseer op een groot bord.
  15. Nappeer de eend met de saus en bestrooi dit met peterselie.

    Serveren met frisse sla, stukken chiabatta of stokbrood, aardappelcroquetten en een droge witte wijn.
    Diverse garnituren mogelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Eend met sinaasappelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

....en wat doe ik met de kippenbouillon?
Irene 20 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
42 kcal
2%126 kcal
Vetten
6 g.
9%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%3 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eend met sinaasappelsaus