AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Souvlaki (Griekse vleesspies)

9 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Souvlaki (Griekse vleesspies) recept Voorbereiding:
De spiesjes:
Maak 6 spiesjes van varkenshaas-plakjes.
Snijd per spies 3 plakjes vlees af van ongeveer 8 mm dik en rijg ze netjes aan een satÚstokje.

De marinade:
Gooi alles in een kommetje bij elkaar en goed roeren.
Leg de spiesjes in een schaal en smeer ze met de marinade in.
Daarna omdraaien en de onderkant met de rest van de marinade insmeren.
Als er nog marinade over is, alles in de schaal gooien.
Zet ze daarna in de koelkast en met aluminiumfolie afdekken.
De spiesjes moeten zeker 3 uur in de marinade trekken (draai ze elke drie kwartier om).
Hoe langer ze in de marinade liggen, hoe lekkerder ze worden.
Als het goed is, wordt het vlees ook langzaam wit. Dit komt door het citroensap.

Bereiding:
Gebruik bij voorbaat een grillpan.
Maak de pan goed heet zonder olie of boter.
Als de pan echt heet is (test met een druppel water en als die meteen wegsist is het goed), leg je de spies erin.
Gebruik een spatel om de spies op de bodem van de pan te drukken.
Na 2 minuten de spies omdraaien en weer aandrukken (kijk uit met omdraaien, de spies kan vastplakken aan de pan en gewoon vanaf de zijkantjes losmaken met de vork)
Na weer 2 minuten is de spies klaar en moet hij er mooi uitzien met bruine streepjes aan allebei de kanten.
Je kan de spiesjes afdeppen met een keukenpapiertje, maar kijk uit dat je de kruiden er niet afveegt dan.

Zorg dat je ze niet te kort bakt, maar ook niet te lang anders wordt het vlees droog.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit souvlaki (griekse vleesspies) recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Het is gebruikelijk dat je een oneven aantal stokjes serveert het recept is gebaseerd op 12 stokjes 12 stokjes x 80 gram = 960 gram varkenshaas Dus grofweg 1KG vlees Verder nog een advies Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen
  • Een goed recept voor souvlaki. En om te reageren op de reactie van 'Hj'. Er staat 80 gram per spiesje en dan 6 stuks. Denk dat je voor dit recept dus wel kunt uitgaan van een pond vlees.
  • Dit was een super lekker recept. Ik maakte souvlaki op andere wijze, maar dit is veel lekkerder. Bedankt!
  • Voor mij is het makkelijker te weten hoeveel ik nodig heb voor de marinade per 500 of 1000 gram kunt u mij dat vertellen?
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /