Souvlaki (Griekse vleesspies)

Souvlaki (Griekse vleesspies)

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Voorbereiding:
De spiesjes:
Maak 6 spiesjes van varkenshaas-plakjes.
Snijd per spies 3 plakjes vlees af van ongeveer 8 mm dik en rijg ze netjes aan een satÚstokje.

De marinade:
Gooi alles in een kommetje bij elkaar en goed roeren.
Leg de spiesjes in een schaal en smeer ze met de marinade in.
Daarna omdraaien en de onderkant met de rest van de marinade insmeren.
Als er nog marinade over is, alles in de schaal gooien.
Zet ze daarna in de koelkast en met aluminiumfolie afdekken.
De spiesjes moeten zeker 3 uur in de marinade trekken (draai ze elke drie kwartier om).
Hoe langer ze in de marinade liggen, hoe lekkerder ze worden.
Als het goed is, wordt het vlees ook langzaam wit. Dit komt door het citroensap.

Bereiding:
Gebruik bij voorbaat een grillpan.
Maak de pan goed heet zonder olie of boter.
Als de pan echt heet is (test met een druppel water en als die meteen wegsist is het goed), leg je de spies erin.
Gebruik een spatel om de spies op de bodem van de pan te drukken.
Na 2 minuten de spies omdraaien en weer aandrukken (kijk uit met omdraaien, de spies kan vastplakken aan de pan en gewoon vanaf de zijkantjes losmaken met de vork)
Na weer 2 minuten is de spies klaar en moet hij er mooi uitzien met bruine streepjes aan allebei de kanten.
Je kan de spiesjes afdeppen met een keukenpapiertje, maar kijk uit dat je de kruiden er niet afveegt dan.

Zorg dat je ze niet te kort bakt, maar ook niet te lang anders wordt het vlees droog.
Bron: © van kennis

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit souvlaki (griekse vleesspies) recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (4)

Gemiddelde score 10 / 10 in 4 reacties
  • Het is gebruikelijk dat je een oneven aantal stokjes serveert het recept is gebaseerd op 12 stokjes 12 stokjes x 80 gram = 960 gram varkenshaas Dus grofweg 1KG vlees Verder nog een advies Als je de stokjes in lauw zout water legt zo lang als je het vlees marineert, dan verbranden de stokjes niet tijdens het grillen
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Een goed recept voor souvlaki. En om te reageren op de reactie van 'Hj'. Er staat 80 gram per spiesje en dan 6 stuks. Denk dat je voor dit recept dus wel kunt uitgaan van een pond vlees.
    Onno gaf dit recept 5/5 sterren
  • Dit was een super lekker recept. Ik maakte souvlaki op andere wijze, maar dit is veel lekkerder. Bedankt!
    Marga gaf dit recept 5/5 sterren
  • Voor mij is het makkelijker te weten hoeveel ik nodig heb voor de marinade per 500 of 1000 gram kunt u mij dat vertellen?
    Hj gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter