Gratin dauphinois

Gratin dauphinois

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 3 mm dik. Leg ze in een grote slakom en voeg zout, peper, muskaatnoot, melk en room toe. Meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 175° C. Snijd het teentje knoflook in de lengte in twee en wrijf ermee over de bodem en de randen van een ovenschotel. Bestrijk die schotel dan lichtjes met olie.
Stort de aardappelmengeling in de schotel en plaats de gratin minstens een uur in de oven. Check tussendoor of de aardappelen gaar zijn door met een mes even in het midden te prikken.
Bron: © gekregen van mijn moeder.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gratin dauphinois recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter