Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gratin dauphinois recept
Gratin dauphinois recept

Gratin dauphinois


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 3 mm dik. Leg ze in een grote slakom en voeg zout, peper, muskaatnoot, melk en room toe. Meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 175° C. Snijd het teentje knoflook in de lengte in twee en wrijf ermee over de bodem en de randen van een ovenschotel. Bestrijk die schotel dan lichtjes met olie.
Stort de aardappelmengeling in de schotel en plaats de gratin minstens een uur in de oven. Check tussendoor of de aardappelen gaar zijn door met een mes even in het midden te prikken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gratin dauphinois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
    De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven