AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Gratin dauphinois

1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Gratin dauphinois recept Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 3 mm dik. Leg ze in een grote slakom en voeg zout, peper, muskaatnoot, melk en room toe. Meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 175° C. Snijd het teentje knoflook in de lengte in twee en wrijf ermee over de bodem en de randen van een ovenschotel. Bestrijk die schotel dan lichtjes met olie.
Stort de aardappelmengeling in de schotel en plaats de gratin minstens een uur in de oven. Check tussendoor of de aardappelen gaar zijn door met een mes even in het midden te prikken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gratin dauphinois recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /