Aardappelpuree op z

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 a 180 graden C.
  2. schillen en in grote stukken snijden.
  3. Doe een heel klein beetje of olie in een koekenpannetje.
  4. Doe hierin de - en paprikasnippers en pers de hierover uit.
  5. Fruit dit geheel eventjes.
  6. Ondertussen de koken en daarna direkt pureren.
  7. Roer door de puree:
  8. het uimengsel, de geprakte fetablokjes naar smaak, het losgeklopt , de , en .
  9. en naar smaak erbij en eventueel of sweet chilisaus.
  10. Even proeven en indien nodig nog wat feta of enz.
  11. naar eigen smaak toevoegen.
  12. Vet een niet te diepe ovenschaal licht in met en doe hierin het pureemengsel.
  13. Bestrooi het geheel met en eventueel wat geraspte .
  14. Leg hier en daar een klontje boter of en zet de schaal in de oven ongeveer op 175 a 180 graden C.
  15. tot de bovenkant mooi gebruind is en de puree heet is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine, sambal, margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine en margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • pesto, margarine, paneermeel, kaas, margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto en sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine, paneermeel, margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine, sambal, margarine
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
198 kcal
9%792 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelpuree op z'n mediterraans