Aardappelgratin

Aardappelgratin

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Schil de aardappelen en spoel ze af met water. Snijd de aardappelen in een keukenmachine in dunne plakjes. Als je de gratin gelijk wilt eten, kun je de aardappelen gelijk in de schaal leggen. Wil je er mooie punten van snijden, leg dan een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg hierop de aardappelplakjes. Doe de room, knoflook en tijm (zonder takjes) en eieren in een schaal en mix het met een staafmixer goed door. Giet dit mengsel over de aardappelen en zet de schaal in de oven. Bak de gratin in ongeveer 45 minuten gaar.

Om goed te controleren of hij gaar is, even met een satéprikker in het midden prikken en kijken of het niet hard meer is. Als je er mooie punten van wil snijden, laat dan de gratin eerst afkoelen en later in de koelkast nog verder afkoelen. Haal de gratin uit de ovenschaal door het bakpapier op te lichten. Snijd er mooie punten van en verwarm het dan nog in de oven ongeveer 15 minuten op 200 graden C. Je kunt eventueel ook nog andere kruiden door het roommengsel doen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit aardappelgratin recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 6 / 10 in 1 reactie
  • De hoeveelheid slagroom (4dl) is teveel, heb de oven zeker 30 minuten langer aan moeten laten staan om het toch nog te laten stollen en ook moest de gratin een treetje lager in de oven omdat anders de bovenkant zou verbranden. (heteluchtoven op 180 graden en de gratin in een 26cm brede, 4 cm hoge porseleinen taartvorm.) Een persoonlijk lekkerdere variant hierop vind ik met stukgesneden blokjes schouder/achterham door het ei-kruidenmengsel te roeren en 'm af te serveren met vers geraspte parmazaanse kaas. Verder een zeer smakelijk recept en koud ook goed te eten bij salade bv.
    gaf dit recept 3/5 sterren

Laat uw reactie achter