Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelgratin recept
Aardappelgratin recept

Aardappelgratin


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Schil de aardappelen en spoel ze af met water. Snijd de aardappelen in een keukenmachine in dunne plakjes. Als je de gratin gelijk wilt eten, kun je de aardappelen gelijk in de schaal leggen. Wil je er mooie punten van snijden, leg dan een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg hierop de aardappelplakjes. Doe de room, knoflook en tijm (zonder takjes) en eieren in een schaal en mix het met een staafmixer goed door. Giet dit mengsel over de aardappelen en zet de schaal in de oven. Bak de gratin in ongeveer 45 minuten gaar.

Om goed te controleren of hij gaar is, even met een satéprikker in het midden prikken en kijken of het niet hard meer is. Als je er mooie punten van wil snijden, laat dan de gratin eerst afkoelen en later in de koelkast nog verder afkoelen. Haal de gratin uit de ovenschaal door het bakpapier op te lichten. Snijd er mooie punten van en verwarm het dan nog in de oven ongeveer 15 minuten op 200 graden C. Je kunt eventueel ook nog andere kruiden door het roommengsel doen.

Allergenen Informatie

Voor dit aardappelgratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Aardappelgratin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • De hoeveelheid slagroom (4dl) is teveel, heb de oven zeker 30 minuten langer aan moeten laten staan om het toch nog te laten stollen en ook moest de gratin een treetje lager in de oven omdat anders d... Lees reactie
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven