AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Aardappelgratin

1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Aardappelgratin recept Verwarm de oven voor op 180 graden C. Schil de aardappelen en spoel ze af met water. Snijd de aardappelen in een keukenmachine in dunne plakjes. Als je de gratin gelijk wilt eten, kun je de aardappelen gelijk in de schaal leggen. Wil je er mooie punten van snijden, leg dan een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg hierop de aardappelplakjes. Doe de room, knoflook en tijm (zonder takjes) en eieren in een schaal en mix het met een staafmixer goed door. Giet dit mengsel over de aardappelen en zet de schaal in de oven. Bak de gratin in ongeveer 45 minuten gaar.

Om goed te controleren of hij gaar is, even met een satéprikker in het midden prikken en kijken of het niet hard meer is. Als je er mooie punten van wil snijden, laat dan de gratin eerst afkoelen en later in de koelkast nog verder afkoelen. Haal de gratin uit de ovenschaal door het bakpapier op te lichten. Snijd er mooie punten van en verwarm het dan nog in de oven ongeveer 15 minuten op 200 graden C. Je kunt eventueel ook nog andere kruiden door het roommengsel doen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit aardappelgratin recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • De hoeveelheid slagroom (4dl) is teveel, heb de oven zeker 30 minuten langer aan moeten laten staan om het toch nog te laten stollen en ook moest de gratin een treetje lager in de oven omdat anders de bovenkant zou verbranden. (heteluchtoven op 180 graden en de gratin in een 26cm brede, 4 cm hoge porseleinen taartvorm.) Een persoonlijk lekkerdere variant hierop vind ik met stukgesneden blokjes schouder/achterham door het ei-kruidenmengsel te roeren en 'm af te serveren met vers geraspte parmazaanse kaas. Verder een zeer smakelijk recept en koud ook goed te eten bij salade bv.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /