Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Marinade kip saté recept
Marinade kip saté recept

Marinade kip saté


Ingrediënten


6 1

Bereidingswijze


Scheut olijfolie in een schaal. Aanvullen met ketjap zodat je een bodempje hebt. Doe 2 goeie volle eetlepels suiker erbij en 1 theelepeltje sambal. 2 teentjes knoflook persen en erbij doen, wat citroensap en dan nog enkele druppeltjes olie. Goed door elkaar roeren en dan het vlees erbij en laten staan. Het kan trouwens met alle soorten vlees. Heerlijk met een stokbroodje of met witte rijst en een salade. De tijd van het marineren is net wat je zelf wilt. Hoe langer het vlees in de marinade staat hoe donker het vlees en hoe meer smaak hij opneemt. Wel tussendoor een aantal keer doorroeren.

Allergenen Informatie

Voor dit marinade kip saté recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Marinade kip saté heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies

  • Het is zeer aan te raden om het vlees na het marineren nog te bereiden door het te verhitten, bijvoorbeeld door bakken of roosteren.
  • Bedankt voor dit recept! Heb hem al eerder met kip gemaakt en vandaag is het de beurt aan wat hamlappen. Makkelijk, snel klaar en lekker!
  • Heerlijk en zo klaar heb het 8 uur in de marinade laten staan. Moet het vanavond weer maken en ook lekker voor de kleintjes. Dank je wel, groetjes Lenie
  • Scheut olijfolie in een schaal. Aanvullen met ketjap zodat je een bodempje hebt. Doe 2 goeie volle eetlepels suiker erbij en 1 theelepeltje sambal. 2 teentjes knoflook persen en erbij doen, wat citroe... Lees reactie
  • Wanneer moet de citroen erdoor?
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven