Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wafels recept
Wafels recept

Wafels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng in een niet te kleine pan de melk aan de kook met de boter en het vanillestokje. Neem de pan van het vuur en klop de bloem er beetje bij beetje door. Laat alles op een laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het vanillestokje en laat de massa afkoelen. Verkruimel de gist en los de gist op in 125 mililiter lauwwarm (absoluut niet warmer, anders gaat de levende gist dood!) water. Roer het gistmengsel en de eidooiers door het beslag. Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel ze voorzichtig, samen met het zout, door het beslag. Zet de kom op een warme tochtvrije plek en leg een vochtige doek over de kom. Laat het deeg in ca. 1 uur in omvang verdubbelen. Bereiding: Maak het wafelijzer warm. Giet er beslag in (de vorm mag niet meer dan voor driekwart gevuld zijn) en bestrooi met wat geleisuiker. Bak de wafels in ca. 6 minuten mooi bruin en gaar. Bestrooi de wafels met poedersuiker. Geef er eventueel verse aardbeien of warme kersen op sap met slagroom bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wafels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Wafels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik vind het heel leuk en is makkelijk te maken maar ik wil graag het recept van gofretwafers Serkan .
    Seranaipal gaf dit recept op 1 februari 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven