Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstballetjes recept
Rijstballetjes recept

Rijstballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de ui fijn. Klop de eieren in een kommetje los. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui gaar. Voeg de rijst toe en blijf goed roeren tot alle korrels met de boter zijn bedekt. Voeg de wijn met de helft van de bouillon toe en breng het aan de kook. Blijf goed roeren tot de bouillon bijna is verdampt en voeg dan de rest van de bouillon toe. Laat de rijst op laag vuur zonder deksel 15 minuten koken tot de bouillon is verdamp. Voeg de rest van de boter met kaas toe en laat het mengsel afkoelen. Voeg de eieren toe aan het rijstmengsel en meng alles goed door elkaar. Leg een eetlepel rijstmengsel in een hand en plaats daarop een blokje mozzarella. Leg daarop een eetlepel rijstmengsel en rol er een balletje van zodat de mozzarella er helemaal in zit. Rol het balletje door het paneermeel. Maak zo de rest van de rijstballetjes. Frituur de balletjes in gedeeltes een minuut zodat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Allergenen Informatie

Voor dit rijstballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Deeglaagjes
    Ik ben een bladerdeegjunkie. Van appelflappen, croissantjes en taarten tot kaasrolletjes en quiches, ik maak het allemaal. Maar echt gezond is bladerdeeg nou niet bepaald; ik schrik elke keer weer van het vetgehalte. Dus de laatste tijd heb ik wat geŽxperimenteerd met filodeeg, het iets minder vette broertje. En met succes.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven