MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Rijstballetjes

Rijstballetjes recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Klop de eieren in een kommetje los. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui gaar. Voeg de rijst toe en blijf goed roeren tot alle korrels met de boter zijn bedekt. Voeg de wijn met de helft van de bouillon toe en breng het aan de kook. Blijf goed roeren tot de bouillon bijna is verdampt en voeg dan de rest van de bouillon toe. Laat de rijst op laag vuur zonder deksel 15 minuten koken tot de bouillon is verdamp. Voeg de rest van de boter met kaas toe en laat het mengsel afkoelen. Voeg de eieren toe aan het rijstmengsel en meng alles goed door elkaar. Leg een eetlepel rijstmengsel in een hand en plaats daarop een blokje mozzarella. Leg daarop een eetlepel rijstmengsel en rol er een balletje van zodat de mozzarella er helemaal in zit. Rol het balletje door het paneermeel. Maak zo de rest van de rijstballetjes. Frituur de balletjes in gedeeltes een minuut zodat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit rijstballetjes recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /