Rijstballetjes

Rijstballetjes

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Klop de eieren in een kommetje los. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui gaar. Voeg de rijst toe en blijf goed roeren tot alle korrels met de boter zijn bedekt. Voeg de wijn met de helft van de bouillon toe en breng het aan de kook. Blijf goed roeren tot de bouillon bijna is verdampt en voeg dan de rest van de bouillon toe. Laat de rijst op laag vuur zonder deksel 15 minuten koken tot de bouillon is verdamp. Voeg de rest van de boter met kaas toe en laat het mengsel afkoelen. Voeg de eieren toe aan het rijstmengsel en meng alles goed door elkaar. Leg een eetlepel rijstmengsel in een hand en plaats daarop een blokje mozzarella. Leg daarop een eetlepel rijstmengsel en rol er een balletje van zodat de mozzarella er helemaal in zit. Rol het balletje door het paneermeel. Maak zo de rest van de rijstballetjes. Frituur de balletjes in gedeeltes een minuut zodat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit rijstballetjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter