Hartig, gevuld bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een kom.
  2. Splits 1 ei en klop het eiwit los en voeg dit aan het gehakt toe. (dooier bewaren) Meng door het , , , en de en bestrooi hier het gehakt mee.
  3. Kneed alles tot een massa.
  4. Pel de ui en knoflook en snipper ze heel fijn.
  5. Hak de geschrapte en de gewassen bosui fijn.
  6. Bak in wat hete olie de ui, knoflook en prei goudgeel.
  7. Voeg het gehakt, de erwtjes en toe en bak dit mee, tot het vlees lichter kleurt.
  8. Voeg de toe.
  9. Neem de pan van het vuur en laat alles afkoelen.
  10. Bak van het andere ei (niet de dooier dus) een soort van roerei, waarbij de structuur zo fijn mogelijk moet zijn.
  11. Schep het ei door het gehaktmengsel.
  12. Leg ondertussen het over het aanrecht om te ontdooien.
  13. Als ze ontdooit zijn schep dan in het midden van elk velletje een eetlepel van de vulling.
  14. Vouw het met de randen met losgeklopte eierdooier op elkaar (als een saucijzenbroodje) Druk een vork zachtjes in de rand voor een leuk effect.
  15. Splits het 3e ei en gebruik klop de dooier los.
  16. Bestrijk het met het eigeel en bak ze ca. 15 á 20 minuten goudgeel en knapperig in de oven op 150 graden C .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem, ketjap, bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
15074 kcal
753%15074 kcal
Vetten
1046 g.
1495%1046 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1334 g.
513%1334 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartig, gevuld bladerdeeg