Gevulde eieren op 10 verschillende variaties

Ingrediënten

+ -
print

Voor de basis:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Spuitzak

Bereidingswijze

  1. koken, pellen en halveren en de dooiers eruit halen.
  2. Eigeel fijnprakken met .
  3. de gewenste ingrediënten toevoegen en op smaak brengen met en .
  4. Koud wegzetten.

    Variaties vullingen:

    * Met tonijn en olijven: 50 gr.
  5. gepureerde tonijn door eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.

    * Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen.
  6. Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.

    * Met garnalen: 50 gr.
  7. grof gehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap.
  8. Met een garnaal garneren.

    * Met rauwe ham: 50 gr.
  9. fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen.
  10. Met aspergepunten garneren.

    * Met gorgonzola: 50 gr.
  11. gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen.
  12. Versier het met een reepje tomaat.

    * Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is),1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen.
  13. Versier het met kervel.

    * Met Parmezaansse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen.
  14. Garneer met basilicum.

    * Met gerookte forel: 50 gr.
  15. gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen.
  16. Garneer met peterselie.

    * Met gerookte zalm: 50 gr.
  17. gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen.
  18. Garneer met tuinkers.

    * Met kaviaar:
  19. het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar.

    Tip:
    Alle ingrediënten kun je het fijnst krijgen in een keukenmachine.
  20. Hierdoor wordt ook het eimengsel gemakkelijker met het toegevoegde ingrediënt gemengd.
  21. Gebruik voor het vullen van de een spuitzak.
  22. Je kunt het ook met een lepel doen maar dan wordt en zie het er niet zo mooi uit.

    Natuurlijk kunnen we ook de dooiers vermengen met wat mosterd en wat gesmolten boter en die dan weer terug spuiten in het harde eiwit want een "gewoon" gevuld eitje is ook altijd nog erg lekker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gevulde eieren op 10 verschillende variaties heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Leuke variaties op gevulde eieren. Zelf meng ik het mengsel vaak met wat kerriepoeder naar smaak en spuit een rozet in het gehalveerde wit van het ei. Garneren met wat paprikapoeder met een kappertje ... Lees reactie
George Sindram 4 januari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
129 kcal
6%516 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde eieren op 10 verschillende variaties