Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dawet recept
Dawet recept

Dawet


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De sereh 10 minuten in het water opkoken en daarna Ż uur laten intrekken (om tijd te besparen, kan dit ŔŔn dag tevoren worden gedaan, waardoor de sereh nog beter intrekt). Na het intrekken de sereh uit het water halen. De Su Su/Dawet (siroop), de melk en de cocosmelk aan het sereh-water toevoegen en het geheel goed mengen. In de echte Javaanse dawet horen ma´zenasliertjes. Kook 300mililiter water met 3 eetlepels ma´zena tot een dikke pap. Doe die in een vergiet met daaronder een pan met koud water (het koude water zorgt ervoor dat de ma´zenasliertjes stevig worden en niet aan elkaar plakken). Druk de ma´zenapap door het vergiet heen, giet het water af en doe de ma´zenasliertjes door de dawet.

Allergenen Informatie

Voor dit dawet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Dawet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies

  • Probeer het in een bak met ijskoud water en ijsblokjes.
    Xxxx gaf dit recept op 28 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Je kan tegenwoordig maizenakorrels bij elke Surinaamse winkel kopen. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan.
    Rinia gaf dit recept op 5 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Dankje voor dit recept. Ik heb het intussen al uitgeprobeerd en het smaakt heeeeeerlijk. Groetjes uit Suriname.
    Bosse van Joan gaf dit recept op 2 juli 2012 3 uit 5 sterren
  • Inderdaad de slierten lukken niet.
    Dawit Lover gaf dit recept op 23 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Recept aanhouden en je hebt een superlekkere Dawet, alleen de maizenaslierten lossen te snel op.
    Bezoeker gaf dit recept op 12 september 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven