Dawet

Dawet

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

De sereh 10 minuten in het water opkoken en daarna Ż uur laten intrekken (om tijd te besparen, kan dit ŔŔn dag tevoren worden gedaan, waardoor de sereh nog beter intrekt). Na het intrekken de sereh uit het water halen. De Su Su/Dawet (siroop), de melk en de cocosmelk aan het sereh-water toevoegen en het geheel goed mengen. In de echte Javaanse dawet horen ma´zenasliertjes. Kook 300mililiter water met 3 eetlepels ma´zena tot een dikke pap. Doe die in een vergiet met daaronder een pan met koud water (het koude water zorgt ervoor dat de ma´zenasliertjes stevig worden en niet aan elkaar plakken). Druk de ma´zenapap door het vergiet heen, giet het water af en doe de ma´zenasliertjes door de dawet.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit dawet recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (5)

  • Recept aanhouden en je hebt een superlekkere Dawet, alleen de maizenaslierten lossen te snel op.
    Bezoeker gaf dit recept 5 sterren
  • Probeer het in een bak met ijskoud water en ijsblokjes.
    Xxxx gaf dit recept 5 sterren
  • Je kan tegenwoordig maizenakorrels bij elke Surinaamse winkel kopen. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan.
    Rinia gaf dit recept 5 sterren
  • Dankje voor dit recept. Ik heb het intussen al uitgeprobeerd en het smaakt heeeeeerlijk. Groetjes uit Suriname.
    Bosse van Joan gaf dit recept 3 sterren
  • Inderdaad de slierten lukken niet.
    Dawit Lover gaf dit recept 5 sterren

Laat uw reactie achter