Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Het meel, de gist en de margarine moeten op kamertemperatuur zijn. Maak het water lauwwarm. Los de gist op in een klein gedeelte van het water. (Als gedroogde gist gebruikt wordt, kan die gewoon met het meel vermengd worden). Vermeng de gist met het meel, voeg het grootste gedeelte van het water en het zout toe. Kneed alles grondig door elkaar. Als het deeg te droog is nog wat water toevoegen. Laat het deeg tot het dubbele volume rijzen. Vermeng het gehakt met de eieren, zout en peper en de kruiden. Weeg het deeg en verdeel het in 15 gelijke stukken. Rol deze uit tot een lapje van ca. 12 x 16 cm. Verdeel het gehakt ook in 15 gelijke delen, maak hiervan rolletjes en leg die op de deegplakjes. Vouw de zijkanten van het deeg over het worstje en rol het dan op. Druk de naden stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Strijk de bovenzijde af met losgeklopt ei. Bij 220 C 15 20 minuten bakken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit worstenbroodjes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Oud bakkers recept voor worstenbrood, gehakt half om half. Kruiden en mengen met paneermeel van bruin brood en soezen beslag, (5 delen gehakt 1 deel soezen beslag) waardoor het gehakt niet krimpt tijdens het bakken, zet zelfs nog wat uit, en lekker luchtig, eet smakelijk!
    Hanzel gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter