AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Worstenbroodjes

7 2 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Worstenbroodjes recept Het meel, de gist en de margarine moeten op kamertemperatuur zijn. Maak het water lauwwarm. Los de gist op in een klein gedeelte van het water. (Als gedroogde gist gebruikt wordt, kan die gewoon met het meel vermengd worden). Vermeng de gist met het meel, voeg het grootste gedeelte van het water en het zout toe. Kneed alles grondig door elkaar. Als het deeg te droog is nog wat water toevoegen. Laat het deeg tot het dubbele volume rijzen. Vermeng het gehakt met de eieren, zout en peper en de kruiden. Weeg het deeg en verdeel het in 15 gelijke stukken. Rol deze uit tot een lapje van ca. 12 x 16 cm. Verdeel het gehakt ook in 15 gelijke delen, maak hiervan rolletjes en leg die op de deegplakjes. Vouw de zijkanten van het deeg over het worstje en rol het dan op. Druk de naden stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Strijk de bovenzijde af met losgeklopt ei. Bij 220° C 15 ą 20 minuten bakken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit worstenbroodjes recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Oud bakkers recept voor worstenbrood, gehakt half om half. Kruiden en mengen met paneermeel van bruin brood en soezen beslag, (5 delen gehakt 1 deel soezen beslag) waardoor het gehakt niet krimpt tijdens het bakken, zet zelfs nog wat uit, en lekker luchtig, eet smakelijk!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /