Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de in een grote kom.
  2. Maak een klein beetje warm en los de daarin op.
  3. Maak een kuiltje in het midden van het en schenk de erin terwijl je dit met wat mengt.
  4. Laat dit papje even 5 minuten rusten.
  5. Begin met kneden en doe in de tussentijd het erbij.
  6. Kneed er een soepel deeg van.
  7. Laat rijzen totdat het verdubbeld is.
  8. Strooi op een werkblad en neem het deeg uit de kom.
  9. Kneed het nog een keer maar niet te lang en doe het deeg in een ingevette brood of cakevorm.
  10. Laat nog even rijzen totdat het de grote van een brood heeft.
  11. Bak dit op 200 graden C.
  12. in de oven voor ± 45 minuten.
  13. Het brood is gaar als je met een sate prikker erin prikt en er blijft niets aan de prikker hangen.
25
25
25

Variaties op Speltbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Speltbrood
VariatieAantalGang
Speltbrood2Broodgerechten
Wit speltbrood met pijnboompitten1Broodgerechten
Bruin speltbrood met pijnboompitten1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel en meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Speltbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 5 recensies
RESET

Helemaal eens met de post van henny57. Wel erg veel deeg voor een cakevorm van gemiddeld 28 cm. Een andere tip: gebruik olijfolie in plaats van meel om op het aanrechtblad te doen als je het brood ga... Lees reactie
Thuisbroodje 10 augustus 2013
Roggemeel en speltmeel kun je bij een molen kopen! En niet eens duur. Ikzelf haal mijn bloem ook altijd in de molen!Lekkerder en goedkoper!
maria59 9 oktober 2012
Gewoon brood van patentbloem moet altijd twee keer rijzen. Dan weer doorkneden nog even narijzen voor het de oven in gaat. De bovenkant bestrijk ik altijd met melk voor een mooie korst. Hoeft dat all... Lees reactie
maria59 22 augustus 2012
Ik zou dit recept heel graag willen proberen te maken, maar waar koop ik roggemeel en volkoren speltmeel?
Ellis 19 augustus 2012
Is dat niet een erg slap deeg omdat je er 67% vocht op hebt ? En omdat spelt minder vocht opneemt dan patentbloem. dat werkt toch helemaal niet lekker? je hebt bijna 1300 gr deeg, dat past toch ge... Lees reactie
henny57 19 januari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
186 kcal
9%744 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speltbrood