Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Speltbrood


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Doe de meel in een grote kom. Maak een klein beetje water warm en los de gist daarin op. Maak een kuiltje in het midden van het meel en schenk de gist erin terwijl je dit met wat meel mengt. Laat dit papje even 5 minuten rusten. Begin met kneden en doe in de tussentijd het zout erbij. Kneed er een soepel deeg van. Laat rijzen totdat het verdubbeld is. Strooi meel op een werkblad en neem het deeg uit de kom. Kneed het nog een keer maar niet te lang en doe het deeg in een ingevette brood of cakevorm. Laat nog even rijzen totdat het de grote van een brood heeft. Bak dit op 200 graden C. in de oven voor 4 5 minuten. Het brood is gaar als je met een sate prikker erin prikt en er blijft niets aan de prikker hangen.

Serveersuggesties

Vet je vorm in met olijfolie. Baktijd hangt af van type oven.

Allergenen Informatie

Voor dit speltbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Speltbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 5 recensies

  • Helemaal eens met de post van henny57. Wel erg veel deeg voor een cakevorm van gemiddeld 28 cm. Een andere tip: gebruik olijfolie in plaats van meel om op het aanrechtblad te doen als je het brood ga... Lees reactie
  • Roggemeel en speltmeel kun je bij een molen kopen! En niet eens duur. Ikzelf haal mijn bloem ook altijd in de molen!Lekkerder en goedkoper!
  • Gewoon brood van patentbloem moet altijd twee keer rijzen. Dan weer doorkneden nog even narijzen voor het de oven in gaat. De bovenkant bestrijk ik altijd met melk voor een mooie korst. Hoeft dat all... Lees reactie
  • Ik zou dit recept heel graag willen proberen te maken, maar waar koop ik roggemeel en volkoren speltmeel?
  • Is dat niet een erg slap deeg omdat je er 67% vocht op hebt ? En omdat spelt minder vocht opneemt dan patentbloem. dat werkt toch helemaal niet lekker? je hebt bijna 1300 gr deeg, dat past toch ge... Lees reactie
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven