Speltbrood

Speltbrood

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren speltmeel
  • 250 gram roggemeel
  • 100 gram volkoren meel
  • meel om te strooien op het werkbladvoor het kneden
  • 25 gram verse gist
  • 500 milliliter water.
  • 1 ,5 theelepel zout


Bereidingswijze

Doe de meel in een grote kom. Maak een klein beetje water warm en los de gist daarin op. Maak een kuiltje in het midden van het meel en schenk de gist erin terwijl je dit met wat meel mengt. Laat dit papje even 5 minuten rusten. Begin met kneden en doe in de tussentijd het zout erbij. Kneed er een soepel deeg van. Laat rijzen totdat het verdubbeld is. Strooi meel op een werkblad en neem het deeg uit de kom. Kneed het nog een keer maar niet te lang en doe het deeg in een ingevette brood of cakevorm. Laat nog even rijzen totdat het de grote van een brood heeft. Bak dit op 200 graden C. in de oven voor 45 minuten. Het brood is gaar als je met een sate prikker erin prikt en er blijft niets aan de prikker hangen.

Serveersuggesties

Vet je vorm in met olijfolie. Baktijd hangt af van type oven.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit speltbrood recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (5)

Gemiddelde score 8.4 / 10 in 5 reacties
  • Helemaal eens met de post van henny57. Wel erg veel deeg voor een cakevorm van gemiddeld 28 cm. Een andere tip: gebruik olijfolie in plaats van meel om op het aanrechtblad te doen als je het brood gaat kneden. Anders wordt het droog en taai.
    Thuisbroodje gaf dit recept 5/5 sterren
  • Roggemeel en speltmeel kun je bij een molen kopen! En niet eens duur. Ikzelf haal mijn bloem ook altijd in de molen!Lekkerder en goedkoper!
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Gewoon brood van patentbloem moet altijd twee keer rijzen. Dan weer doorkneden nog even narijzen voor het de oven in gaat. De bovenkant bestrijk ik altijd met melk voor een mooie korst. Hoeft dat allemaal niet bij spelt? En voor zo'n lekker brood zou ik er persoonlijk pompoenpitten of sommige zaden doordoen. Succes verder.
    gaf dit recept 3/5 sterren
  • Ik zou dit recept heel graag willen proberen te maken, maar waar koop ik roggemeel en volkoren speltmeel?
    Ellis gaf dit recept 5/5 sterren
  • Is dat niet een erg slap deeg omdat je er 67% vocht op hebt ? En omdat spelt minder vocht opneemt dan patentbloem. dat werkt toch helemaal niet lekker? je hebt bijna 1300 gr deeg, dat past toch geheel niet in een cakeblik, laat staan in een brood blik??? Een normaal brood maak je van 500 gr patent bloem!! mij lijkt dat je 2/3 van recept moet nemen voor een normaal spelt brood. succer er mee !!!
    gaf dit recept 3/5 sterren

Laat uw reactie achter