Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Speltbrood


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Doe de meel in een grote kom. Maak een klein beetje water warm en los de gist daarin op. Maak een kuiltje in het midden van het meel en schenk de gist erin terwijl je dit met wat meel mengt. Laat dit papje even 5 minuten rusten. Begin met kneden en doe in de tussentijd het zout erbij. Kneed er een soepel deeg van. Laat rijzen totdat het verdubbeld is. Strooi meel op een werkblad en neem het deeg uit de kom. Kneed het nog een keer maar niet te lang en doe het deeg in een ingevette brood of cakevorm. Laat nog even rijzen totdat het de grote van een brood heeft. Bak dit op 200 graden C. in de oven voor 4 5 minuten. Het brood is gaar als je met een sate prikker erin prikt en er blijft niets aan de prikker hangen.

Serveersuggesties

Vet je vorm in met olijfolie. Baktijd hangt af van type oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit speltbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Speltbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 5 recensies

  • Helemaal eens met de post van henny57. Wel erg veel deeg voor een cakevorm van gemiddeld 28 cm. Een andere tip: gebruik olijfolie in plaats van meel om op het aanrechtblad te doen als je het brood ga... Lees reactie
    Thuisbroodje gaf dit recept op 10 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Roggemeel en speltmeel kun je bij een molen kopen! En niet eens duur. Ikzelf haal mijn bloem ook altijd in de molen!Lekkerder en goedkoper!
    Maria59 gaf dit recept op 9 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Gewoon brood van patentbloem moet altijd twee keer rijzen. Dan weer doorkneden nog even narijzen voor het de oven in gaat. De bovenkant bestrijk ik altijd met melk voor een mooie korst. Hoeft dat all... Lees reactie
    Maria59 gaf dit recept op 22 augustus 2012 3 uit 5 sterren
  • Ik zou dit recept heel graag willen proberen te maken, maar waar koop ik roggemeel en volkoren speltmeel?
    Ellis gaf dit recept op 19 augustus 2012 5 uit 5 sterren
  • Is dat niet een erg slap deeg omdat je er 67% vocht op hebt ? En omdat spelt minder vocht opneemt dan patentbloem. dat werkt toch helemaal niet lekker? je hebt bijna 1300 gr deeg, dat past toch ge... Lees reactie
    Henny57 gaf dit recept op 19 januari 2011 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven