Rozijnenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verbrokkel de gist met de in wat lauwe .
  2. Leg de met het op uw werkblad en maak er een putje in.
  3. Giet daarin de opgeloste gist, kneed 5 minuten terwijl u de rest van de toevoegt.
  4. Laat 20 minuten rijzen op een warme plek.
  5. Meng er de zachtgeworden en ei door, daarna de en kneed net zolang tot het deeg niet meer kleeft.
  6. Voeg eventueel nog wat toe.
  7. Laat nog 20 minuten rijzen:
  8. het deeg moet in volume verdubbelen.
  9. Beboter een broodvorm (of taartvorm) en leg er de deegbol in.
  10. Trek er met een mes enkele lijnen op.
  11. Laat 20 minuten rusten.
  12. Verwarm ondertussen de oven op 200°C.
  13. Smeer het rozijnenbrood in met geklopt ei en zet 35 minuten in de oven.
  14. Haal het uit de vorm en leg het op den rooster.
25
25
25

Variaties op Rozijnenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rozijnenbrood
VariatieAantalGang
Rozijnenbrood2Ontbijtgerechten
Rozijnenbrood met sinaasappel1Broodgerechten
Broodschoteltje van rozijnenbrood en appel1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Rozijnenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET

20 cl gist lijkt me heel erg veel (= 2 dl ofwel 0,2 liter)
Cornelis 18 maart 2016
Heerlijk brood. Ik heb de suiker vervangen door kaneel, en mijn dochtertje is er gek op.
Stef 2 april 2015
Het valt mij op dat bij de meeste broodrecepten de rijs-tijden zo kort zijn, tel er rustig een uur of zo bij kneed het er tussendoor nog eens extra en zorg voor een goed warme plek.
Jos Glaser 25 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
750 kcal
37%3000 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
134 g.
51%536 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rozijnenbrood