Pide (Turks brood)

Pide (Turks brood)

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Doe het lauwe water in een grote kom en voeg de suiker en de gist toe. Laat 2-3 minuten rusten tot er blaasjes verschijnen.

Voeg de olie, het zout en 1/4 van de bloem toe en kneed het deeg goed met je handen tot alle bloem is opgenomen. Kneed nog 5 minuten, dek de kom af en laat 30 minuten op een warme plek rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 230 graden C. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak. Verdeel het in 3 porties. Rol elke portie uit tot een ovaal. Voeg geen bloem meer toe aan het deeg, het moet zacht blijven. Maak met uw vinger diepe putjes in de oppervlakte van het deeg. Laat het deeg liggen, bedek het met een handdoek en laat nog 15 minuten rijzen. Leg de broden op de bakplaat in de oven en laat ze heet worden.

Haal de broden uit de oven, maak ze eventueel los als ze plakken en rek het deeg uit tot 25-28 cm. Leg de broden opnieuw op de hete plaat in de oven. Laat de oven niet te lang open staan, anders daalt de temperatuur van de oven te veel. Laat nog 8-10 minuten bakken, tot het brood bovenaan bruin is en gaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pide (turks brood) recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (16)

Gemiddelde score 8.5 / 10 in 16 reacties
 • Helaas Pol, Sira heeft gelijk,jouw recept is niet compleet,maar je hebt het nu verder uitgelegd en je kan ook soms "sorry" tegen iemand zeggen. Commentaar op iets is lang niet altijd negatief, maar het kan iemand wel aan het denken zetten.
  Erwin gaf dit recept 4/5 sterren
 • In 1 woord "heerlijk" Was ff uitproberen maar het is me gelukt!
  Odette gaf dit recept 4/5 sterren
 • Geen idee wat je bedoel met: "laat het deeg warm worden,haal het uit de oven en rek het uit"? HELP! Lan iemand dat wat duidelijker uitleggen(a.u.b.) want als het deeg warm is dan kan ik het niet maar beetpakken en als ik het wat langer laat liggen en gaat uitrekken scheurt de hele bovenkant en van rijzen is dan geen sprake meer.
  J. v/d Spoel gaf dit recept 5/5 sterren
 • Mijn moeder bakt zelf brood van hele goede kwaliteit meel. Maar pide word het nooit echt is er een ander meel voor nodig?
  Gerard gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik snap niet wat je met het anderen meel doet van het Turkse brood. Moet je dat erbij doen als je het drie minuten heb laten staan voor de gist oplossing?
  Dolly gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik ga het morgen bakken. Was erg blij met de uitleg van de rest van de bloem. Heb ook in mijn hoofd geknoopt dat zout gist afbreekt. Hmmm ik ben benieuwd hoe het gaat smaken.
  Ellen gaf dit recept 5/5 sterren
 • Super recept 4 heerlijke broden
  Boekeltje gaf dit recept 3/5 sterren
 • En op hoeveel graden moet de oven want er staat laat het heet worden maar wat is heet hoeveel graden precies?
  Vero gaf dit recept 5/5 sterren
 • Niet iedereen is een even ervaren broodbakker Pol. Dus ik vind je reactie een beetje scherp. Ik ben wel een ervaren broodbakker en ik moest ook al even nadenken waar de rest van de bloem was gebleven. Een minder ervaren bakker zal het gewoon niet weten. Ik vind dat je als je een recept plaatst, je dit compleet moet doen. En als je wat bent vergeten, vul je dit later aan. Ik ga vandaag proberen een glutenvrije variant te maken hierop. Ik zal proberen mijn ervaringen daarmee ook te publiceren voor de glutenvrije mensen onder ons.
  Sira gaf dit recept 5/5 sterren
 • Niet iedereen is even ervaren in het bakken van brood. Dus ik vind je reactie erg scherp Pol. Juist als je een recept plaatst moet het compleet zijn. Ook onervaren mensen willen het kunnen maken. Ik ben een ervaren broodbakker, maar ik moest ook even nadenken en zoeken wr de overige 3/4 bloem toegevoegd moest worden.
  Sira gaf dit recept 5/5 sterren
 • Meer reacties

Laat uw reactie achter