Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pide (Turks brood) recept
Pide (Turks brood) recept

Pide (Turks brood)


Ingrediënten


printad
23 3 1

Bereidingswijze


Doe het lauwe water in een grote kom en voeg de suiker en de gist toe. Laat 2,5 minuten rusten tot er blaasjes verschijnen.

Voeg de olie, het zout en 1/4 van de bloem toe en kneed het deeg goed met je handen tot alle bloem is opgenomen. Kneed nog 5 minuten, dek de kom af en laat 30 minuten op een warme plek rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 230 graden C. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak. Verdeel het in 3 porties. Rol elke portie uit tot een ovaal. Voeg geen bloem meer toe aan het deeg, het moet zacht blijven. Maak met uw vinger diepe putjes in de oppervlakte van het deeg. Laat het deeg liggen, bedek het met een handdoek en laat nog 1 5 minuten rijzen. Leg de broden op de bakplaat in de oven en laat ze heet worden.

Haal de broden uit de oven, maak ze eventueel los als ze plakken en rek het deeg uit tot 25-28 cm. Leg de broden opnieuw op de hete plaat in de oven. Laat de oven niet te lang open staan, anders daalt de temperatuur van de oven te veel. Laat nog 9 minuten bakken, tot het brood bovenaan bruin is en gaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pide (turks brood) recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 16 recensies

 • Helaas Pol, Sira heeft gelijk,jouw recept is niet compleet,maar je hebt het nu verder uitgelegd en je kan ook soms "sorry" tegen iemand zeggen. Commentaar op iets is lang niet altijd negatief, maar het kan iemand wel aan het denken zetten.
 • In 1 woord "heerlijk" Was ff uitproberen maar het is me gelukt!
 • Geen idee wat je bedoel met: "laat het deeg warm worden,haal het uit de oven en rek het uit"? HELP! Lan iemand dat wat duidelijker uitleggen(a.u.b.) want als het deeg warm is dan kan ik het niet maar beetpakken en als ik het wat langer laat liggen en gaat uitrekken scheurt de hele bovenkant en van rijzen is dan geen sprake meer.
 • Mijn moeder bakt zelf brood van hele goede kwaliteit meel. Maar pide word het nooit echt is er een ander meel voor nodig?
 • Ik snap niet wat je met het anderen meel doet van het Turkse brood. Moet je dat erbij doen als je het drie minuten heb laten staan voor de gist oplossing?
 • Ik ga het morgen bakken. Was erg blij met de uitleg van de rest van de bloem. Heb ook in mijn hoofd geknoopt dat zout gist afbreekt. Hmmm ik ben benieuwd hoe het gaat smaken.
 • Super recept 4 heerlijke broden
 • En op hoeveel graden moet de oven want er staat laat het heet worden maar wat is heet hoeveel graden precies?
 • Niet iedereen is een even ervaren broodbakker Pol. Dus ik vind je reactie een beetje scherp. Ik ben wel een ervaren broodbakker en ik moest ook al even nadenken waar de rest van de bloem was gebleven. Een minder ervaren bakker zal het gewoon niet weten. Ik vind dat je als je een recept plaatst, je dit compleet moet doen. En als je wat bent vergeten, vul je dit later aan. Ik ga vandaag proberen een glutenvrije variant te maken hierop. Ik zal proberen mijn ervaringen daarmee ook te publiceren voor de glutenvrije mensen onder ons.
 • Niet iedereen is even ervaren in het bakken van brood. Dus ik vind je reactie erg scherp Pol. Juist als je een recept plaatst moet het compleet zijn. Ook onervaren mensen willen het kunnen maken. Ik ben een ervaren broodbakker, maar ik moest ook even nadenken en zoeken wr de overige 3/4 bloem toegevoegd moest worden.
Alle recencies bekijken


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Nieuwe Recepten
  Nu op ons forum
  Column
  Lees de column van Hilde Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven