Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lever pate (Leverpostej) recept
Lever pate (Leverpostej) recept

Lever pate (Leverpostej)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter in een braadpan op een matig vuur. Roer de bloem erdoor en laat dit 2 minuten garen. Voeg de melk en de room toe en roer dit goed door. Laat deze roux 5 minuten zachtjes koken. Haal het van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Plaats alle ingrediŽnten behalve de plakjes spek in een blender of foodprocessor. Verwerk het geheel tot een gladde massa. Bekleed een broodvorm van 1 liter dakpansgewijs met de plakjes spek. Laat de uiteinden over de randen hangen. Schenk het levermengsel in de broodvorm en vouw de einden van de spek er overheen. Dicht het geheel goed af met aluminiumfolie en plaats in een grote braadslee. Vul de braadslee met water zodat de vorm tenminste tot de helft in het water staat. Bak de pate in een voorverwarmde oven van 180 graden C. gedurende 1,5 uur. Laat de afkoelen en plaats het daarna ten minste 2 uur in de koelkast. Serveer de Leverpostej op een stevig brood met een stukje asier of Rod beder

Allergenen Informatie

Voor dit lever pate (leverpostej) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven