Lever pate (Leverpostej)

Lever pate (Leverpostej)

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Smelt de boter in een braadpan op een matig vuur. Roer de bloem erdoor en laat dit 2 minuten garen. Voeg de melk en de room toe en roer dit goed door. Laat deze roux 5 minuten zachtjes koken. Haal het van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Plaats alle ingrediŽnten behalve de plakjes spek in een blender of foodprocessor. Verwerk het geheel tot een gladde massa. Bekleed een broodvorm van 1 liter dakpansgewijs met de plakjes spek. Laat de uiteinden over de randen hangen. Schenk het levermengsel in de broodvorm en vouw de einden van de spek er overheen. Dicht het geheel goed af met aluminiumfolie en plaats in een grote braadslee. Vul de braadslee met water zodat de vorm tenminste tot de helft in het water staat. Bak de pate in een voorverwarmde oven van 180 graden C. gedurende 1,5 uur. Laat de afkoelen en plaats het daarna ten minste 2 uur in de koelkast. Serveer de Leverpostej op een stevig brood met een stukje asier of Rod beder

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit lever pate (leverpostej) recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter