MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Lever pate (Leverpostej)

Lever pate (Leverpostej) recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Smelt de boter in een braadpan op een matig vuur. Roer de bloem erdoor en laat dit 2 minuten garen. Voeg de melk en de room toe en roer dit goed door. Laat deze roux 5 minuten zachtjes koken. Haal het van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Plaats alle ingrediŽnten behalve de plakjes spek in een blender of foodprocessor. Verwerk het geheel tot een gladde massa. Bekleed een broodvorm van 1 liter dakpansgewijs met de plakjes spek. Laat de uiteinden over de randen hangen. Schenk het levermengsel in de broodvorm en vouw de einden van de spek er overheen. Dicht het geheel goed af met aluminiumfolie en plaats in een grote braadslee. Vul de braadslee met water zodat de vorm tenminste tot de helft in het water staat. Bak de pate in een voorverwarmde oven van 180 graden C. gedurende 1,5 uur. Laat de afkoelen en plaats het daarna ten minste 2 uur in de koelkast. Serveer de Leverpostej op een stevig brood met een stukje asier of Rod beder

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit lever pate (leverpostej) recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /