Broodpudding op zijn Indisch

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Beboter een ovenschotel en zet alvast de /krenten in de week (in rum, likeur of thee met een smaakje, dat kun je zelf bepalen).
  3. Snijd de korsten van het en week het ongeveer 5 tot 10 min.
  4. in heet water.
  5. Knijp het daarna goed uit tot het bijna droog is.
  6. Klop de met de en de en werk het er doorheen.
  7. Splijt het in de lengte door en snijd het in zeer kleine stukjes.
  8. Meng het door de broodpap met de geweekte /krenten en het .
  9. Doe de broodpap in de schotel met kluitjes er bovenop.
  10. Laat het in 30 tot 40 min.
  11. gaar worden in de oven.
  12. Variaties kun je zelf bedenken door bijvoorbeeld kleine stukjes appel toe te voegen of de /krenten te vervangen door alleen appel en/of ander fruit.
  13. Zorg er wel voor dat je fruit pakt dat niet te veel vocht loslaat.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Broodpudding op zijn Indisch heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Dankjewel Corry 57! Ik las nu pas je reactie. Jouw variatie ga ik uitproberen. Het lijkt me ook heel erg lekker!
judith 7 januari 2013
Heerlijk de Indische broodpudding. Ook erg lekker met gember stukjes, en/of stukjes gedroogde vruchten. Mmmm Is nog wel lekker s'morgens als onbijt. Alles wat je nodig hebt zit er in. Suc6!
Corry 57 17 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
332 kcal
16%1328 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broodpudding op zijn Indisch