Broodje bakkeljauw

Broodje bakkeljauw

print
Delen

Ingrediënten

  • Surinaams puntjes
  • 1/4 kopje water
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • olie
  • mespuntje trassie
  • 400 gram Faja Lobi bakkeljauw trafasie
  • Faja Lobi bakkeljauw trafasie (roerbakmix)


Bereidingswijze

Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/4 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven. Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de bakkeljauw. Garneer met zuurgoed of met sla en tomaten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit broodje bakkeljauw recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

Gemiddelde score 10 / 10 in 1 reactie
  • Hallo, Waar kan ik bakkeljauw kopen? Mvg, Bianca
    Bianca gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter